Селекционерът на националния отбор на Аржентина Лионел Скалони остава на

...
Селекционерът на националния отбор на Аржентина Лионел Скалони остава на
Коментари Харесай

Лионел Скалони остава селекционер на Аржентина до 2026 г.

Селекционерът на националния тим на Аржентина Лионел Скалони остава на поста си до 2026-а година, откакто продължи контракта си с футболната асоциация на страната (АФА). Това оповестиха от централата с публично мнение до медиите.

Така новият контракт на треньора, направил отбора международен първенец за трети път, се усилва с още три сезона или до края на календарната 2026-а. Новината за продължаването на връзките се появи за първи път на 16-и този месец, само че през днешния ден към този момент е публично оповестена.

44-годишният Скалони оглави националния тим на страната си през 2018-а година, като през това време те завоюваха един път Копа Америка, както и шампионата Финалисима – дуел в един мач сред първенците на Европа и Южна Америка.

Скалони попадна в листата с номинираните за званието най-хубав треньор на ФИФА за 2022-а година. Иначе кариерата му е много скромна откъм работа на клубно и национално равнище. През 2016-а година започва като асистент в Севиля, а през идната 2017-а се връща вкъщи и става помощник-треньор на националния отбор. За малко води младежките национали на страната, а от 2018-а към този момент е одобрен за народен треньор.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР