Селекционерът на националния ни волейболен отбор Николай Желязков сподели след

...
Селекционерът на националния ни волейболен отбор Николай Желязков сподели след
Коментари Харесай

Николай Желязков: Трябва да тръгнем с оптимизъм! Фаворит е Полша, но имаме своите си качества да ги победим

Селекционерът на националния ни волейболен тим Николай Желязков показа след успеха над Канада с 3:1 в последната контрола преди Световното състезание за мъже, че би трябвало да тръгнат с оптимизъм за Мондиала. Желязков добави, че в първия мач на шампионата любимец е тимът на Полша, само че имат своите си качества да ги победят.
 България обърна Канада в София преди началото на Мондиал 2022 България обърна Канада в София преди началото на Мондиал 2022
" Принципно е хубаво когато се печели. Днес излязохме в състав с Ники Колев и Тошко Скримов първоначално, а по-късно направихме някои промени. Хубавото е, че момчетата, които влязоха, дадоха най-хубавото от себе си да спечелим. Нормално е в тези срещи да диря всички да играят оптимално и да упражняваме против тима на Канада. Смятам, че равносметката е положителна. На моменти изпълнявахме доста мощен начален удар. Може би на мачовете, които ни предстоят, този детайл ще бъде доста решителен. Като цяло доста положителни две контроли ", разяснява Желязков.

" Понеже доста се приказва по отношение на резултати, кой какво сбъркал, къде го направил, направихме един разбор на играта от през вчерашния ден и показахме обстановки, които сме правили при започване на годината и сега. И показахме това, което е усъвършенствано и аз считам, че има причина да се усещаме, че доста неща са по-добре и би трябвало да тръгнем с оптимизъм. Нашата игра и нашият жанр са такива, че не можем да играем умерено по принцип, а би трябвало " да се запалителен ". Днес на моменти, когато " се запалихме ", играхме фантастично. Надявам се, че зарядът, който ще имаме на мачовете там, ще бъде задоволителен самичък по себе си, с цел да " се запалителен ". Дано да ни излезе началния удар, който е доста значим детайл. Смятам, че не сме в неприятно положение, това, което демонстрира техниката ни за спортното ни положение, нещата са доста оптимистични ", сподели още селекционерът.

" Класата на Полша е доста огромна, няма какво да се лъжим. Да натоварваме, че ние сме любимци и така нататък, ще бъде неверно и погрешно. Фаворит е тимът на Полша, няма по какъв начин да не бъдат. Ясно е какъв тим имат, само че считам, че имаме своите си качества да ги победим без значение от това. Ако успеем да дадем най-хубавото от себе си всички, можем да ги победим. Няма непобедими тимове. Това, което демонстрираме на моменти е на доста високо равнище, просто би трябвало това равнище да го задържаме от ден на ден и повече ", приключи Ники Желязков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР