Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов говори

...
Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов говори
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Една крачка зад топ отборите сме, целта е да се приближим

Селекционерът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов приказва за Gong.bg преди заминаването на " лъвовете " за Китай. Там те ще се включат в олимпийската подготовка и ще се опитат да се класират за Париж 2024.

" Надяваме се да създадем един добър шампионат и да се опитаме да се приближим до положителните тимове и да играем на тяхното равнище. Иска ми се да забележим по-добра игра от това, което успяхме да покажем на европейското в може би една по-спокойна конюнктура за състезателите. Тези олимпийски квалификации са като мини европейско-световно състезание с доста мачове. Ще е доста значимо всички състезатели да могат да оказват помощ, мъчно може да изкараш с един състав подобен шампионат, ще се даде късмет на множеството момчета ", показа Константинов.

" Полша е абсолютният любимец, по-късно е Аржентина, която и в Световната лига съумя да се класира на финалите и на Олимпиадата взе бронз. Това са по-силните тимове ", добави той.

" Конкретно сложена цел от федерацията няма. Реалисти сме, че сме една крачка обратно от топ тимовете, само че желая да се приближим. Надяваме се, че въпреки всичко можем да се преборим. Очакванията са да играем по-добре ", приключи селекционерът.

Първият мач на България е против домакина Китай на 30 септември. Оставащите дуели са Полша (1 октомври), Аржентина (3 октомври), Нидерландия (4 октомври), Канада (6 октомври), Мексико (7 октомври) и Белгия (8 октомври). 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР