Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски говори пред медиите

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски говори пред медиите
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Разочаровани сме

Селекционерът на мъжкия народен тим Росен Барчовски приказва пред медиите след прибирането на “лъвовете ” от ЕвроБаскет 2022. На шампионата на Стария континент неговите баскетболисти приключиха на пето място в своята група “А ”, като не съумяха да се класират за елиминационната фаза в Берлин.

Тимът ни записа една победа на шампионата след 92:80 над домакините от Грузия, само че през вчерашния ден отстъпи пред Белгия с 80:89 в директния мач за класиране напред.

" Мога да кажа, че се връщаме леко разочаровани, само че общо взето удовлетворени. Смятам, че направихме каквото можахме. Дадохме всичко от себе си. Трудно можехме да изцедим отнякъде освен това.

Винаги е можело и в подготовката да прибавим нещо, и в мачовете. По време на цялото съревнование се мъчехме и самите играчи дадоха каквото можаха.

Съжалявам, че тимовете, които отпътуваха за Берлин от нашата група, не бяха доста по-силни от нас. Бяхме доста близко, само че това близко и това малко е доста. Като подготовка и като селекция и мотивация - 100 неща са. Не се връщаме доста разочаровни и не летим в облаците. Нещо приблизително от всичко.

Решението на Бост беше предстоящо, доста се забави дори. Готов съм с две оферти за нови американци. Трябва да ги създадем до два-три дни и да се приготвят всички документи.

През ноември имаме доста тежки гостувания в Португалия и в Кипър. Не се знае в какъв състав ще бъдем и би трябвало да се направи всичко допустимо в тези два-три месеца да се подсилим на тази позиция.



За решението на Чавдар… Директно не ми го беше споделил, само че не е и непринудено. Обмислено е.

Подмладяването е поизвършено. Доста млади играчи са в състава. Някои липсваха заради заболявания като Данчо Минчев и Коцето Костадинов. Трябва полека-лека да се прави, само че доста деликатно, тъй като ноември имаме доста значими два мача. Трябва да станем първи, с цел да избегнем спомагателните квалификации против тимове като Полша и Хърватия. 

Щеше да бъде едно наслаждение от още една победа и класиране напред. Там щяхме да се надигнем против някой всред Словения, Гремания и Франция. Пак щяхме да си тръгнем минорно. Нещата, които Везенков сподели, са истина. Имаме си доста проблеми, само че по остарял български бит обичаме да ги демонстрираме и да ги вадим на напред във времето след някакво съревнование, в което не сме съумели да създадем положително класиране.



При нас не е неуспех. Трябва да се мисли доста. Не е моментът обаче. Селекцията, квалификацията на треньорите, базата… Нямаме конкуренция при гардовете и центровете - главните постове в баскетбола. Там имаме един Емил Стоилов с тези габарити. На гардовата позиция опираме непрестанно до чужденци. На мен ми се щеше да има двама-трима българи. Тези които бяха до 20 и до 18-годишна възраст…

Има доста надарени момчета, само че още не са подготвени. Това малко е максимумът. По-близко сме до по-голяма загуба. Ние стигаме до някъде и дали губим в трета част, дали четвърта или с панер най-после.

Ние играем ексцентричен баскетбол, с доста мотивация и експлоадиране на някои играчи - един куп неща които не опират доста до обективната истина. Тя не е доста приятна. 

Обичам доста тази игра. Сега се чудя дали да отида първо у дома или да отида до залата на ЦСКА. Ще отида обаче до залата на подготовка.

Навсякъде, където бяхме, във всички лагери и във всички зали ползата към Везенков е голям. Силно се надявам младите да се стимулират от него. Те виждат един водач в целия европейски баскетбол. Говорих с Атаман, Скариоло, Гергя и те споделиха, че го харесват доста и е един от най-хубавите играчи на неговата позиция ”, съобщи Росен Барчовски.

Снимки: Lap.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР