Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол - Николай Желязков,

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол - Николай Желязков,
Коментари Харесай

Желязков: Имахме много пътувания през февруари и някъде сме го пипнали в начален стадий

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол - Николай Желязков, разгласи пред bTV , че в тестът му са открити антитела против COVID-19, което най-вероятно значи, че е преборил болестта. Той въпреки всичко ще остане в изолираност за още седмица и по-късно ще бъде тестван още веднъж.
 Ники Желязков в обществена изолираност (видео + галерия)
Волейболният треньор, който работи отпред на " лъвовете " в тандем с италианеца Силвано Пранди и с концепцията след година еднолично да поеме отбора, не участва на откритата подготовка на тима, а мениджърът Стефан Чолаков съобщи, че е дал една позитивна и една негативна проба.
 Стефан Чолаков: Пранди ще пристигна в България в на 5 юли (видео)
" На бързите проби сподели, че имам антитела. Направен беше стремително PCR тест, който сподели, че не съм болен от ковид. Това значи, че във времето съм го прекарал. За себе си мога да кажа, че февруари бях доста болен. Тогава целият отбор на „ Нефтохимик “ минахме през такава болест, както и моето семейство. Бях с немного висока температура, само че със страшни болки в дробовете, кашлица и така нататък Около месец бях в действителност доста болен, няколко дни не вървях на тренировки, след което аз съм бил клинично здрав до днешната дата ", съобщи Желязков.
 Николай Желязков: Не съм болен, имам антитела! От съображения за сигурност взехме решение да си остана една седмица у дома
Той подозира, че се е заразил около пътуванията с клубния си отбор Нефтохимик за мачовете от шампионата за Купата на ЦЕВ в Русия и Турция.

" За мен разумното пояснение е, че тогава, когато още не беше оповестено, че има ковид зараза в България, сме го изкарали всички, защото тогава пътувахме към Русия, до Турция. Имахме доста пътувания и някъде сме го пипнали в начален етап ", сподели той.

Желязков успокои, че се усеща добре, няма признаци, само че ще остане още седмица в изолираност, след което ще бъде подложен на нов тест. Ако и той е негативен, ще се върне в залата.

" Отговорността, която нося пред тима, пред близки и другари, значи, че в никакъв случай не бих излязъл, в случай че имам такива признаци. Това, което говорихме с доктор Захариев, с цел да бъдат спокойни хората в тима и всички, с които работим, да изчакам една седмица, да имам още един негативен PCR тест, с цел да кажат: " Ето, 2 негативни теста. Всичко е тъкмо! ". Правим го това за утешение на всички към мен, тъй като всички са обезпокоени и паникьосани ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР