Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за
Коментари Харесай

Пламен Константинов пред Sportal.bg: Искам всички най-добри волейболисти да се обединят и да видим какво можем да направим за България

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол на България за мъже Пламен Константинов гостува особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Малко преди настъпването на 2023 година експертът, който изведе България на 4-о място на Евроволей 2015 показа какво го е стимулирало да застане още веднъж отпред на държавния ни отбор и какви са задачите му с тима през 2023 година.

“Искам всички най-хубави родни волейболисти да се обединят и да забележим какво можем да създадем дружно за България ”, съобщи Пламен Константинов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Разбира се, че не съм сигурен, че всички най-хубави волейболисти ще желаят да играят за България през 2023-а година. Ние ще проведем диалози с хората, които ни се желае да бъдат част от националния тим, ще ги поканим, само че това естествено е обвързвано и с тяхното предпочитание. Аз с такава вяра пристигнах и предишния път като треньор на националния тим и имах вярата, че най-малко една година, веднъж безусловно всички ще си кажат:

" Ами... дайте да опитаме всички, да забележим до къде можем да стигнем! ".

Един сезон, една година, като безусловно забравяме всичко - кой какви проблеми е имал, кой какво мисли, кой какво виждане има за нещата за развиване на волейбола, спорове между тях, които са имали някои и така нататък Възможно ли е в границите на един сезон да оставим всичко настрани и да се опитаме да го изиграем с най-хубавото, което имаме в България, с цел да забележим до къде можем да стигнем с тези състезатели?

Аз считам, че имаме много класни състезатели, само че по разнообразни стечения на събитията през годините някои желаят, други не желаят, идващите 2 години други желаят, а предходните не желаят, само че в никакъв случай не се е получило по този начин, че всички да се обединят и даже една година да изиграем всички дружно ”, добави селекционерът на България. 

“Аз като треньор на националния тим съм приел тази задача да ги обединя. Най-важното, което би трябвало да направя, е да поканя всички най-хубави волейболисти, които считам че са на най-високо равнище сега. Това е главното обвързване на треньора на националния тим без да приказваме за благосклонности, без да приказваме за някакви други ползи. От там насетне дали ще се откри една искрица, която да сплоти всички и да си кажат:

" Дай да опитаме едно лято " , за някои може да е и за последно, дали можем да извлечем максимума, в случай че всички го изиграем ”, добави Пламен Константинов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out. 

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР