Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов говори

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов говори
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Целта на България е да запази мястото си в Лигата на нациите

Селекционерът на мъжкия народен тим на България Пламен Константинов приказва за бъдещите изяви на държавния ни отбор през 2018 година.

“Новият формат на Лигата е извънредно уморителен като се има поради, че стартира незабавно след шампионатите, тъй като няма никакво време за подготовка. Фактически ние в цялостен състав може би два дни преди да летим за Русия за контролите, които сме уговорили с тях. Така, че време за работа и да направиш някаква отборна игра е доста малко. За техническа работа пък изобщо да не говорим”, съобщи Пламен Константинов пред Диема.

“Голяма част от контузиите, които имат състезателите, също са непреодолими в този дребен интервал от време. Някои от момчетата несъмнено ще пропуснат обособени етапи от Лигата поради контузии и поради стратегия, която им е сложена за възобновяване. Така, че ще се опитам да дам опция на повече от момчетата, които са в листата, да поиграят във всички шампионати. Със сигурност няма да гоним задачата титулярния състав да взе участие във всички шампионати и всички мачове. Това е сигурно”, добави селекционерът.
 Пламен Константинов: За мен националния тим е радикално друга работа
“Естествено главната цел в Лигата е да си запазим мястото. Това е първата цел, под която не би трябвало да падаме. От там насетне ще зависи от доста неща, само че най-много от здравословното положение на състезателите. Ако би трябвало да избираме или рискуваме здравословното положение на някой състезател, ще предпочетем да го запазим за Световното състезание, в сравнение с да гоним Лигата. А приказваме най-малко за 3-4 момчета и то съществени състезатели, които ги броим за главната шестица като концепция. Един Ники Николов, който ще направи една стратегия в Италия и сигурно ще пропусне първия шампионат в Китай, а от там насетне според по какъв начин реагира рамото му, ще го включваме”, приключи Пламен Константинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР