Селекционерът на Италия Роберто Манчини вярва, че футболистите му са

...
Селекционерът на Италия Роберто Манчини вярва, че футболистите му са
Коментари Харесай

Манчини след мача с Швейцария: Същото като срещу България

Селекционерът на Италия Роберто Манчини има вяра, че футболистите му са основали прекалено много голови положения в мача с Швейцария (0:0), с цел да не завоюват. В началото на второто полувреме европейските първенци даже получиха правото да изпълнят дузпа, само че Жоржиньо я пропусна. Очакванията са, че двата отбора ще се борят за първото място в класирането в групата на България от международните квалификации.

“Има моменти, в които топката просто не влиза. Пак ще кажа - имахме прекалено много голови положения, с цел да не спечелим този мач”, сподели Манчини пред RAI Sport.

“Не става дума за дузпата, в други обстановки трябваше да бъдем по-решителни, по-ефективни, по-прецизни. Точно както и против България, това беше мач, който трябваше да спечелим, поради основаните от нас голови положения. През второто полувреме ни беше по-трудно, само че създадохме положения, както през първата, по този начин и през втората част, което значи, че тимът фактически е играл добър футбол”, разяснява след срещата Манчини, а на въпрос дали мачът сред същите два тима през ноември на италианска земя ще бъде с решаващо значение за първото място в групата, опитният експерт отговори: “Така мисля, да”.

Манчини бе запитан и дали ще направи промени в стартовия състав на “Скуадра адзура” за дуела с Литва.

“Момчетата са изтощени, тъй че сигурно ще има някои промени. Това беше пропусната опция, тъкмо както бе и в четвъртък. Съвсем същото”, съобщи някогашният ментор на Манчестър Сити.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР