Селекционерът на Италия Роберто Манчини даде интервю за “Гадзета дело

...
Селекционерът на Италия Роберто Манчини даде интервю за “Гадзета дело
Коментари Харесай

Роберто Манчини прогнозира кой ще вземе Скудетото и какво очаква от Италия

Селекционерът на Италия Роберто Манчини даде изявление за “Гадзета дело спорт ”. В него той направи равносметката си за отминалата 2022 година и приказва за бъдещето на “Скуадра адзура ”, както и кой съгласно него ще вземе Скудетото.

“Отмина една тъжна 2022 година, доста тъжна за мен: гибелта на Синиша, заболяването на Джанлука ( бел. ред. - става въпрос за огромния му другар Джанлука Виали). Това са нещата, които ви тежат на сърцето: нещата, за които не можете да извършите нищо. След спортно отчаяние обаче постоянно можете да го компенсирате ”, стартира Манчини.

“Твърде е мъчно да се направи прогноза кой ще стане първенец, а след 50 дни отмора - още по-трудно. Но Наполи има положителни шансове: осем точки преднина и потвърден състав, който също по този начин добави двама или трима мощни играчи ”, продължи той.

" Надявам се, че на играчите им е било толкоз болно, колкото и на мен да виждам Световното по малкия екран: мисля, че е по този начин, те също знаеха, че ще създадат положително усещане там. И те знаят, че ще би трябвало да се приготвят по-добре за решаващите моменти в идните квалификации ”, сподели още експертът.

Италианският треньор изрази оптимиза си за представянето на Италия през новата 2023 година “Ако не друго, върнете годината на Киеза и Заниоло: след Европейското състезание на процедура не разполагах с тях, а с тях и с цялостната група от играчи в действителност можем да стартираме още веднъж да се оправяме добре. И може би 2023 година ще ни донесе нещо, Лигата на нациите през юни: зависи от нас, възможностите са налице. И няма да са неприятни ”, приключи Манчини.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР