Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике прогнозира, че Гави

...
Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике прогнозира, че Гави
Коментари Харесай

Луис Енрике посочи бъдеща голяма звезда на световния футбол

Селекционерът на испанския народен тим Луис Енрике предвижда, че Гави ще бъде една от звездите на международния футбол в идващите години. Тийнейджърът вкара петия гол за Испания за разгрома със 7:0 над Коста Рика и стана третият най-млад голмайстор в историята на Световни шампионати след Краля Пеле през 1958 година и мексиканеца Мануел Росас през 1930 година. Гави се разписа на възраст от 18 години и 110 дни, Пеле вкара против Уелс на четвъртфинал през 1958 година на възраст 17 години и 249 дни, а Росас бележи на Мондиал 1930 на 18 години и 93 дни.

" Гави е неповторим състезател. Той е на 18, само че има темперамент на умел състезател. Той е момче, което от време на време има потребност от малко успокоение. Но ние сме щастливи, че го имаме в тима и той ще бъде една от звездите на международния футбол ", сподели Енрике.

Другите попадения за най-резултатната победа на Ла Фурия на международни шампионати вкараха Феран Торес (две), Дани Олмо, Марко Асенсио, Карлос Солер и Алваро Мората.

" Нямаме един нападател, който да бележи доста голове. Но имаме доста играчи, които осъществят и в никакъв случай не съм се тормозил от неналичието на голове. Ние постоянно сме най-резултатните в шампионатите ", сподели още Енрике.

В идващия кръг Испания играе със състава на Германия, който се нуждае от точки след изненадващата загуба на старта с 1:2 от Япония. При триумф за “Ла Роха ” Бундестимът евентуално ще отпадне още в груповата фаза.

" Не желая да злоупотребявам с това. Германия е необикновен тим. Трябва да сме спокойни, макар че постигнахме огромна победа ", добави Енрике.
 Луис Енрике: Искам да преобладаваме 90 минути във всеки мач Луис Енрике: Искам да преобладаваме 90 минути във всеки мач
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР