Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан даде

...
Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан даде
Коментари Харесай

Дидие Дешан: Мбапе преминава през период, в който не е попадал често

Селекционерът на френския народен тим по футбол Дидие Дешан даде конференция броени дни преди европейската подготовка против Нидерландия този петък (13 октомври), която на процедура може да подпечата визата на " петлите " за Евро 2024 в Германия.

Една от главните тематики беше обвързвана с капитана Килиан Мбапе, който няма осъществен гол в последните четири дуела за своя клубен ПСЖ.

" Ще приказвам с Килиан. Той минава през интервал, в който не е попадал постоянно. Дали е некадърен? Не знам. Това, което претърпя това лято, натежа. Той също има право да има интервал, в който не е толкоз добър. Той има роля в тима на Франция. Ще бъде добре да възвърне ефикасността си с нас ", съобщи Дешан по време на конференцията.

Френският селекционер разяснява още допинг сагата към международния първенец с " петлите " от 2018-а година Пол Погба, само че не разкри дали халфът още веднъж ще бъде извикан в националния тим.

" Много съм печален за Погба. Много неща му се струпаха на главата напоследък. Ситуацията е комплицирана, той би трябвало да се пази. Но ще бъде доста дълга процедура. Аз съм в контакт с Пол, поддържам го в неговите компликации. Не знам какъв брой време ще отнеме. Не мога да кажа нищо за бъдещето му в тима на Франция ", разяснява опитният експерт.

Накрая Дешан приказва още и за новите лица в редиците на " петлите ", измежду които Жан-Клер Тодибо, и Жонатан Клос.

" Тодибо изигра против Германия първия си мач за националния тим. Той знае, че направи неточност тогава. Но се научава повече от интернационалните мачове. Той има капацитета да бъде на високо равнище. Няма да мятам камъни по него, той бързо реагира и прогресира бързо с Ница ", показа френският ментор.

" Мало Густо е доста млад състезател. Вече го гледах в Лион, а в този момент при по-голяма конкуренция в Челси. Бърз е, има забавен профил. Избирам играчи, които считам за забавни. Жонатан Клос може да играе отдясно, само че и отляво. Двамата са разнообразни от Бенжамен Павар и Жул Кунде. Те са типични крайни бранители, а такива няма доста ", приключи Дидие Дешан.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР