Селекционерът на чешкия национален отбор Ярослав Шилхави обяви групата за

...
Селекционерът на чешкия национален отбор Ярослав Шилхави обяви групата за
Коментари Харесай

Чехия идва в България без една от звездите си

Селекционерът на чешкия народен тим Ярослав Шилхави разгласи групата за мачовете с Косово и България, последните два дуела от Европейските квалификации, които ще се играят в средата на месеца, написа " Гонг ".

``
реклама

Шихлави съобщи, че няма да разчита на Патрик Шик, който е контузен. Селекционерът изясни цялата обстановка и остави дребен % опция да бъде викнат въпреки всичко нападателя на Република България Лайпциг, само че за момента няма да бъде измежду номинираните, макар че е съществена част от тима.

Завръща се обаче бранителят Томаш Калас от Бристъл Сити, който не беше играл от август насам, само че към този момент е възобновен и направи няколко мача за клубния си отбор.

" Разговарях с Патрик през вчерашния ден и ми сподели, че към този момент тренира самичък. Лайпциг игра в Шампионската лига нощес и той не беше с тях. Очакванията му са да се включи тази седмица. Въпреки това към момента има болки в контузеното място. Но му липсват тренировките и мачове, присъединяване му е по-скоро пожелателно, изясни Шилхави по време на конференцията.

Вратарското трио остава същото за срещата през ноември, както беше през октомври - Томаш Вацлик, Иржи Павленка и Ондржей Коларж.аПоследният има единадесет сухи мрежи с фланелката на Славия в 13 кръга на локалното състезание, а нощес още веднъж сподели високата си класа и в мача с Барселона в Шампионската лига.

В момента общата група е от 20 футболисти, а в понеделник треньорът Шихлави ще добави още трима.

Чехите ще се изправят на 14-и ноември на стадиона в Пилзен против Косово, като тази среща е решаваща с оглед ориста на 2-ото място в нашата група А на Европейските квалификации. Три дни по-късно Чехия гостува в София през празните трибуни на стадион Васил Левски поради наказване, наложено на БФС.

Чешкият тим се събира на лагер на 11-и ноември в хотел Дон Джовани в Прага и няколко часа по-късно отива на подготовка на стадиона на втородивизионния столичен тим Виктория Жижков.

Състав на Чехия за мачовете с Косово и България:

Вратари: Томаш Вацлик (Севиля, Испания), Иржи Павленка (Вердер Бремен, Германия), Ондржей Коларж (Славия Прага)
Защитници: Ондржей Челустка (Анталияспор, Турция), Ян Боржил, Владимир Чоуфал и Ондржей Кудела (тримата от Славия Прага), Якуб Брабец (Виктория Пилзен), Павел Кадержабек (Хофенхайм, Германия), Томаш Калас (Бристъл Сити, Англия), Филип Новак (Трабзонспор, Турция)
Полузащитници: Владимир Дарида (Херта Берлин, Германия), Йозеф Хушбауер, Лукаш Масопуст и Томаш Соучек (тримата от Славия Прага), Алекс Крал (Спартак Москва, Русия), Якуб Янкто (Сампдория, Италия), Ладислав Крейчи (Болоня, Италия)
Нападатели: Зденек Ондрашек (ФК Далас, САЩ), Михаел Кръменчик (Виктория Пилзен)

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР