Селекционерът на Черна гора - Миодраг Радулович, говори пред медиите

...
Селекционерът на Черна гора - Миодраг Радулович, говори пред медиите
Коментари Харесай

Селекционерът на Черна гора с добри думи за България

Селекционерът на Черна гора - Миодраг Радулович, приказва пред медиите в страната от западните Балкани преди гостуването на България и семейството на Сърбия от квалификациите за Евро 2024 в края на тази седмица.

" Фокусирани сме върху България, а от опит знаем какъв брой значим е стартът и вършим всичко допустимо да го създадем както би трябвало. Концентрацията е основна, до момента ни наказваха незабавно щом загубим концентрацията си в мача ”, разяснява 55-годишният експерт.

Радулович, разяснява и отпадането на основни футболисти като Марко Янкович, Урош Джурджевич и вратарят Матия Шаркич, които бяха включени в първичния лист за старта на квалификационния лист, само че в последна сметка няма да вземат присъединяване в мачовете в Разград и Подгорица поради травми.

“Тук са футболистите, които са в най-хубава форма, които всекидневно играят в клубовете си и които обикновено могат да изнесат срещи на такова равнище с нужното предпочитание и интензитет. Добре е, че нашите национали имаха положителен уикенд, тъй че описът с контузените се сведе на три имена. Съжалявам и за отсъствието на Косович, който претърпя интервенция на връзките, и няколко други, които имаха дълга зимна пауза... Следим ги всички, те са на фокус ", сподели Радулович.

Но макар че с голямо неспокойствие в Черна гора се чака по исторически, политически и спортни аргументи срещата със сърбите, то въпреки всичко България беше и първата тематика на конференцията в Подгорица.

" Важно е да стартираме по верния метод, положителните резултати усъвършенстват атмосферата в и към националния тим. България е футболна страна, следим я изключително около Младен Кърстаич, който донесе нова сила. Той подмлади тима, българите играят нападателно, желаят да наложат темпото и ние би трябвало да отговорим на това. Промениха и системата на игра. Вижда се, че имат много положително качество, само че съм сигурен, че има с какво да им отговорим в Разград ", сподели черногорският треньор във връзка с българския тим.

Традиционно България се показва нерешително против Черна гора. За пръв и финален път “лъвовете ” се поздравиха с триумф против идния си противник на 5 септември 2009 година по време на квалификациите за Мондиал 2010 в ЮАР, когато националната фланелка носеше към момента Димитър Бербатов.

От тогава насам “трикольорите ” срещнаха Черна гора още четири пъти. Това се случи по време на два квалификационни цикъла за европейски шампионати - Евро 2012 и Евро 2020, където нашите момчета изгубиха един път и записаха три.

Дали България ще успее да реализира победа против Черна Гора за първи път от съвсем 14 години насам, следва да разберем на 24 март (петък) от 19:00 на “Хювефарма Арена ” в Разград.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР