Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес заяви, че отборът му е

...
Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес заяви, че отборът му е
Коментари Харесай

Треньорът на Белгия: Поехме тактически риск, но играчите бяха невероятни

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес съобщи, че тимът му е трябвало да предприеме тактически риск против Бразилия, само че играчите са били на извънредно равнище и са изпълнили всичко до съвършенност.

Белгийските футболисти отстраниха огромния любимец за купата след победа с 2:1 и ще се изправят против Франция в първия полуфинал на международното състезание в Русия.

" Срещу Бразилия имаше психическа преграда. Те бяха огромните любимци, петкратни международни първенци и така нататък Затова ние трябваше да бъдем смели в тактическо отношение. Поехме риск да променим някои неща и се нуждаехме от това играчите да повярват ", сподели Мартинес след дуела.

" В този мач всичко зависеше от тяхната душeвност. Аз съм най-гордият човек на планетата, тъй като дадох на играчите доста сложна тактическа задача. Начинът, по който те я извършиха до последната секунда, беше необикновен ", добави той.

Според Мартинес Бразилия си остава най-хубавият тим в целия шампионат. " И сигурно тимът, който съставлява най-голямата опасност, когато приказваме за игрови обстановки. Трябваше да се пазиме добре в продължение на 90 минути. Но усещам, че с нашето показване си заслужихме прекосяването в идната фаза ", сподели още испанският треньор.

Едва за повторно в своята история Белгия ще играе полуфинал на международно състезание. Първото присъединяване на " аления динамит " във крайна четворка е през 1986 година, когато тимът губи с 0:2 от Аржентина след два гола на Диего Марадона.

" Сега ни следва среща с един извънреден тим като Франция. Но откакто си достигнал полуфинал на международно състезание е ясно, че няма по какъв начин да срещнеш слаб тим. Шансовете на двата тима са равни и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да спечелим ", сподели Кевин де Бройне, който беше определен за състезател на мача.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (392)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР