Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели и Мира Паскова: Целта на България на Евроволей 2023 е да стигнем напред

Селекционерът на българския народен тим по волейбол за дами Лоренцо Мичели и капитанът на " лъвиците " Мирослава Паскова взеха присъединяване в формалната конференция преди старта на Евроволей 2023 при дамите.

Българките започват присъединяване си в шампионата на следващия ден (16 август) с мач против Хърватия от 22:00 часа българско време, като всичките си дуели от груповата фаза нашите девойки ще изиграят в Монца.

Това прави срещите малко по-емоционални за наставника Лоренцо Мичели, който показа, че хотелът, в който е настанен тимът ни е ситуиран единствено на 10 минути от неговия роден дом.

" Чувствам се като вкъщи си. Моят роден дом е на 10 минути от хотела ни. Наистина е доста прочувствено за мен. В Лигата на нациите свършихме половината от работата си през сезона. Там завършихме на 13-о място. Съперниците, които бяха пред нас, в действителност бяха по-силни. Ние градим изцяло нов тим с млади състезатели, който се развива всеки ден. Доволен съм от всички. Създадохме колектив, в който всеки знае да играе за другия. Групата на европейското състезание е изравнена, уповавам се да продължим напред. Това е и огромната ни цел тук. Много съм горделив от тима, който селектирах и че имам привилегията да повеждам България ", съобщи италианският експерт.

Капитанът на България Мира Паскова, която се завръща след травма пък разгласи, че към този момент е подготвена да изиграе съвсем цялостен дуел и разгласи, че задачата пред родния отбор е да се класира за четвъртфиналите.

" Много се веселя, че още веднъж съм с тима. Започваме с Хърватия, а точно против този противник се контузих още в първия мач от Лигата на нациите. Вече съм подготвена да изиграя съвсем цялостен мач. Целта ни е да стигнем най-малко до четвъртфинал ", разяснява Паскова.

В формалната конференция в залата на хотел " Космо " в Монца приказваха още представители на тимовете на Швейцария и Босна и Херцеговина, които са два от противниците на " лъвиците " в груповата фаза.

" За първи път играем на подобен огромен конгрес и е огромно предизвикателство за нас. Групата е доста изравнена по сили. Разбира се, без Италия. Домакините са любимци освен в нея, само че и на цялото състезание. Очаквам забавни мачове и нека да се класираме за идната фаза. Ще дадем всичко от себе си. Гледах всички мачове на България в Лигата на нациите. Познавам тима ви. Имате доста млади състезатели. В много от мачовете се представихте на високо равнище. Имате капацитет. Волейболът в Босна и Херцеговина се развива с всяка година. Много сме надалеч от Сърбия, само че към този момент имаме състезатели в мощни европейски тимове. Доволен съм от работата, която вършим ", разкри сърбинът Стеван Любичич, който е отпред на Босна и Херцеговина.

" Ние сме във втората най-трудна група на европейското състезание и преди всичко сме удовлетворени че сме тук. Искаме да покажем, че Швейцария играе мощен волейбол. Надявам се да се класираме в елиминациите. България е един от най-силните тимове. Гледах мачовете от Лигата на нациите. Имате забавни млади състезателки. Според мен България ще се бори за едно от първите две места в групата. Ще се постараем оптимално да затрудним българките ", разяснява селекционерът на швейцарките Лаурен Бертолачи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР