Селекционерът на българския национален отбор Младен Кръстаич заяви, че играчите

...
Селекционерът на българския национален отбор Младен Кръстаич заяви, че играчите
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Имахме малко време да се оправим от шока срещу Литва

Селекционерът на българския народен тим Младен Кръстаич съобщи, че играчите му към момента не са се възстановили душевен от . Специалистът приказва пред медиите в Тирана. Утре " трикольорите " ще се изправят против Албания в контролна среща.

" Със сигурност имахме малко време да се оправим от шока против Литва - единствено два дни. Не сме упражнявали чак толкоз доста, психически би трябвало да се вдигнем, не сме на война, би трябвало да играем футбол. Дали бъдещето ми е обвързвано с България - аз съм тук, както виждате. За на следващия ден - не играем против дилетанти, млад тим сме, който още се развива. Албания е пред Чехия и Полша в класирането ", разяснява експертът.

" Не желая да има напрежение към момчетата, върху мен може. Следвашият мач е другарски, чакам морална поддръжка. Колегата от Албания попита дали може да създадем девет промени в мача, това е народен тим, а не клубен тим. Каквото има, хвърляйте го към мен. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата. Проблемът не е Кръстаич, а момчетата да се развиват. Говоря в полза на българския футбол ", добави той.

" Тежки моменти съм имал и като състезател, и като треньор. Важно е да имаш темперамент, да се вдигнеш. На Балканите сме хора на крайностите - или подвигаме хората, или ги закопаваме в земята. В тима има деца, които не играят в клубовете си, само че по-добри от тях няма. Ще видите с времето, че ще съм бил прав. Не е моментът да приказвам тук за огромният проблем в българския футбол, тъй като ще наподобява като опрощение. Вижте в Сърбия и Хърватия какъв брой чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското състезание не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се усещам българин, не би трябвало аз да устройвам паспорти за българските деца. Ако това продължи като наклонност, вас скоро няма да ви има ", продължи селекционерът.

" Най-важната поддръжка е поддръжката от футболистите. Добре работя и с Георги Иванов, работим от първия ден дружно. Мисля, че имама идентични хрумвания за българския футбол. При нас всичко е намерено от първия ден, споделяме си всичко в лицето. Интриги няма нито при мен, нито при играчите ", сподели Кръстаич.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР