Селекционерът на България Пламен Константинов заяви, че тимът му е

...
Селекционерът на България Пламен Константинов заяви, че тимът му е
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Излязохме от кризисната ситуация по най-добрия начин


Селекционерът на България Пламен Константинов съобщи, че отборът му е показал надалеч по-добро лице против Канада от Волейболната лига на нациите. В зала Конгресна във Варна „ лъвовете “ завоюваха безапелационно с 3:0 гейма и по този метод си върнаха увереността след загубата от Франция ден по-рано.

"Имахме диалог с тима след първата загуба във Варна и бе доста значимо да победим Канада. Първо тимът да си повярва, че в този състав може да играе добър волейбол. Второто нещо е и хората извън да видят добър волейбол. Беше доста значимо да излезем от тази спешна обстановка и го направихме по най-хубавия метод. Освен предпочитание на игрището имаше и страсти, и тактическа дисциплинираност. Това, което липсваше в мача с Франция. Големият плюс бе завръщането на Боян Йорданов, който има специфична връзка с публиката. Той я придвижи вътре в тима. Да не се заблуждаваме, че против Бразилия ще ни е елементарно. Но ще играем малко по-леко от психическа позиция “, разяснява наставникът след срещата на „ лъвовете “.

Завърналият се в националния тим Боян Йорданов също призна, че успеха против Канада е била доста значима от психическа позиция, само че в този момент пред отбора ни се открива ново тежко предизвикателство – Бразилия. „ Липсваше ми националният тим! Радвам, че имам още един подобен миг от живота си, че ще дам нещо от себе си за този народен тим. Това, което през днешния ден ме зарадва, е отборният дух, който сподели отборът ни. Надявам се да запазим това и за бъдещите срещи. Трябва да останем крепко стъпили на земята, макар тази победа. Нека се порадваме на успеха над Канада, а знаем че против олимпийския първенец Бразилия можем единствено да спечелим “, добави диагоналът на България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР