Селекционерът на България - Илиан Илиев, говори на специално организирания

...
Селекционерът на България - Илиан Илиев, говори на специално организирания
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Няма треньор, който да не желае публика, искам самочувствие от играчите

Селекционерът на България - Илиан Илиев, приказва на особено проведения брифинг преди европейската подготовка против Унгария. Илиев разяснява сагата към провеждането на тази среща след въпроси на публицисти и проучва какво е упражнявал тима на " лъвовете ", откакто той пое отпред родния футболен отбор.

„ Както загатнах и на представянето преди седмици, аз се усещам задължен да дойда и да помпогна в този нелесен миг и се надявам да съумея да го сторя. Що се отнася до измененията, които имам намерение да направя, отборът би трябвало да придобие самочувствие, което нямаше. За 2-3 дни е мъчно да създадем огромни промени. Предвиждаме леки такива в системата на игра. За мен е значимо играчите да играят с по-голямо самочувствие, защото би трябвало да покажат на какво са способни на терена “, сподели селекционерът.

„ Трябва да кажа, че унгарският тим е доста умел и мисля, че те имат ясна система и играят постоянно дружно от години наред. Унгария не е единствено Собослай, имат доста други положителни играчи. Знаем, че имат проблеми с травми, само че в случай че влезеш на терена с мисленето единствено за Собослай, то ние ще имаме огромни проблеми. Трябва да играем сплотено против една доста добра селекция “, добави наставникът на „ лъвовете “.

„ Трябва да влезем на терена за нашата чест. Разбира се, че цялата история към мача е неприятна. Няма треньор на света, който да желае да играе без поддръжката на почитателите. Колкото и да е неприятна тази обстановка, ми се желае да излезем с чест от нея “, прибави Илиан Илиев.

„ Старахме се от първия ден да се абстрахираме от тази обстановка. Подготовката за мача протече добре. Имаше моменти, в които някои от тях питаха, дали ще играем, което не е добре, защото е мъчно да се настроиш за мача. Това е най-хубавото, което сме избрали за България. Намираме се в една неприятна обстановка като резултати. Единственото нещо, което би трябвало да създадем, е да се концентрираме. Унгарците са обиграни и имат добра система. Със сигурност и аз като дебют и за играчите щеше да е добре да има почитатели и да ни оказват помощ, изключително с Унгария вкъщи. Добре е, че ситуацията на Бояна беше по-изолирана и спокойна “.

„ Групата трябваше бързо да се събира. Решихме да не вършим доста промени. Не очаквайте доста смени в титулярния състав. Не може да кажем съгласно това, което се с правил предния треньор, дали ще има разлика. Там имаше доста текучество. Добре е да имаме млади играчи, само че ние не бягаме от опитните, които да оказват помощ в сложните моменти. Няма да изпадаме в крайности. Искаме да се представим добре и да играем футбол против Унгария. Целта е да вземем точки “.

„ Кристиян Димитров е с травма. Лека е, само че няма да е на линия за двата мача. Краев е осъден за първия мач, а останалите работиха добре. Някои от играчите ги познавам даже от дребни, в това число и Десподов. Знам, че това, което демонстрираха последните мачове, не приказвам за резултати, а за игра – е надалеч от това, което могат. Това си поставихме за цел – всеки след мача да не споделя „ Аз “, а „ ние “ и отборът да е преди всичко. Нормално е да имаш его, само че с цел да постигаш огромни неща би трябвало да имаш и темперамент. След мача желая да приказваме за нас, а не за характерности. Виждам това в тренировките от събота, тъй че се надяваме да успеем да го вкараме това в мача. Най-важното е да се абстрахираме от резултата, защото даже с 1 победа няма да се класираме на Европейско. Искам да покажем лице, върху което оттук нататък да надградим “, добави още Илиев.

„ Не знам от кое място се появиха нещата с капитана след всичко, което се изписа тези дни. Не може за 2-3 дни да сменим капитана, масажиста и доктора. С треньорите се познаваме като щаб и спомагателен личен състав от доста години. На този стадий не се плануват промени. И Кирил, и Антон Недялков са опитни играчи. Има и по-малко опитни от тях. В капитанството няма смяна, с цел да се разяснява “, отговори Илиев.

„ Унгария имат изчистен жанр на игра, ще се повторя. Познават се от доста време. Един излиза, а различен ще влезе и не стават огромни промени. Собослай е водещ състезател, само че в случай че пренебрегваме останалите и се фокусираме върху него, ще имаме проблеми. Работим доста тактически последните 2-3 дни и ще се противопоставим на тяхната скица на игра. Ако не се получи, имаме вид да променим, тъй че това са положителни противници от международна класа. Без неговите сътрудници на Собослай ще му е мъчно самичък да ни победи “, приключи Илиан Илиев.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР