Селекционерът на България – Младен Кръстаич, сподели очакваняита си на

...
Селекционерът на България – Младен Кръстаич, сподели очакваняита си на
Коментари Харесай

Кръстаич: Очаквам твърд и тежък мач с Черна гора

Селекционерът на България – Младен Кръстаич, показа очакваняита си на формалната конференция преди утрешната европейска подготовка на нашите в Подгорица (Черна гора).

“Не сме удовлетворени от първото полувреме в контролата с Иран, без значение, че това беше другарски мач. Ние нямаме лукса да разделяме мачовете на другарски и публични. Виждате обаче каква смяна има в броя на почитателите на стадиона. Те бяха доста по-малко когато пристигнах в съпоставяне със в този момент. Нормално е да има турбуленция представянето ни. Очаквам на следващия ден да видя нужната реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре ”, стартира Кръстаич.

“Очаквам корав и тежък мач. Първият дуел в България бе 50 н 50. Както Черна гора, по този начин и България можеше да завоюва. Допуснахме един гол на процедура без състояние. Вероятно ще има напрежение в състава на Черна гора след равенството с Литва. Уважавам съперника, само че имам вяра и във опциите на моите футболисти и съм сигурен, че ще вземем добър резултат. ”

 Снимка: Пресцентър – БФС

“Ние балканците сме под еднообразно напрежение, тук се гледат резултатите. При нас бързо се не помни положителната игра против Литва, това, че бяхме покрай успеха против Сърбия, за нас всеки мач е на живот и гибел. В спорта е обикновено да има напрежение, само че не мисля, че би трябвало да влизаме в крайности. Преживявал съм всичко това като футболист, както и като треньор на Сърбия и на България – няма безусловно никаква разлика. Ние играхме добре против Черна гора първия мач, против Литва и Сърбия – в случай че бяхме спечелили точките, които трябваше да вземем, всичко щеше да бъде цветя и рози. Единственият мач, в който не се представихме на равнище, беше против Унгария. ”

“Тук по нашите ширини се гледат повече резултатите, а не толкоз играта. Разбира се, че постоянно търсим успеха, само че желая ние да построяваме собствен жанр на игра – доста хора гледат статистиката и резултата. Когато изтеглихме групата, аз споделих, че Сърбия има най-хубавият тим, а Унгария – най-организираният. Предимството на Черна гора е в опита. Ние от своя страна се опитваме да изградим тим от млади момчета – преди аз да дойда се залагаше доста на играчи сред 30-35 години, след идването ми това се промени. Относно генералния излаз на групата, допустимо е да има промени. Аз се надявам да изплуваме в класирането, в случай че ни се открие късмет за класиране – се надявам да го използваме. ”

“Всички познават Ивайло Чочев, той от 10 години е в националния тим. Нормално е млади момчета като Илия Груев да получават шансове – когато забележим, че нещо не ни доближава, се обръщаме и към по-опитни футболисти. Винаги се играе толкоз, колкото ти разрешава протнивкът. Искам да трансформира експанзията и концентрацията, в случай че излезем по метода, по който излязохме против Иран, няма смисъл да излизаме въобще на терена. Когато приказваме съответно за игра, играеш колкото ти разреши съперникът. Футболът е елементарна игра, не би трябвало да се усложнява ”, добави Кръстаич.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР