Селекционерът на австрийския национален отбор Ралф Рангник заяви, че ще

...
Селекционерът на австрийския национален отбор Ралф Рангник заяви, че ще
Коментари Харесай

Алаба с надежди за Евро 2024

Селекционерът на австрийския народен тим Ралф Рангник съобщи, че ще бъде същинско знамение, в случай че титулярният капитан на отбора Давид Алаба се възвърне и вземе присъединяване на Евро 2024 след поредицата от контузии на коляното. Но и той, и самият футболист не са се предали и към момента таят очаквания.

Поливалентният бранител Алаба скъса предни кръстни връзки на коляното в средата на декември в мач на клубния си отбор Реал (Мадрид). Нормалната обстановка при подобен вид контузии е футболистът да се върне на терена след шест месеца.

Първият мач на австрийците на Евро 2024 е на 17-и юни против Франция в Дюселдорф. Останалите два противника в група D са Нидерландия и спечелилият от плейоф А, който ще се разиграе през март и включва тимовете на Полша, Естония, Уелс и Финландия.

" Ние би трябвало да сме реалисти с ситуацията на Давид. Той прави всичко, което е нужно, с цел да сe възвърне. Но ще бъде същинско малко знамение, в случай че успее да се върне на терена до началото на Европейското състезание ", съобщи Рангник, представен от организация АПА.

Той добави също по този начин, че досега всичко е по предварителния проект, рехабилитацията не е била възпрепятствана, тъй че вярата си остава.

" Ако някой може да го направи, това е Давид. И се старае за всичко за това. Той в действителност желае да играе шампионата ", сподели Рангник и добави, че Алаба ще бъде с тима за три дни през месец март преди инспекцията на 26-и този месец с Турция във Виена. Австрийците също по този начин срещат в друга инспекция Словакия три дни по-рано в Братислава.

Отборът беше разгласен през вчерашния ден и включва крайния бранител на Борусия (Мьонхенгладбах) Щефан Лайнер, който през януари се върна на терена след съществено лекуване на лимфома от лятото насам.

" Бяхме в контакт от самото начало, по тази причина знаех какъв брой сложен беше този интервал за него. Намерих за удивително по какъв начин той се оправи с него душевен “, сподели Рангник пред AПA./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР