Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че пораженията на страната

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че пораженията на страната
Коментари Харесай

Саутгейт преди Германия: Днешното поколение не се вълнува от историята

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт съобщи, че провалите на страната му от Германия в предишното на огромни шампионати са без никакво значение за мача във вторик от осминафиналите на UEFA EURO 2020 и футболистите му ще излязат изцяло съсредоточени върху личното си показване.

Англия обаче няма победа над Германия в мач на елиминации на огромно състезание от митичния край на Световното през 1966-а година. След това те паднаха на Мондиал'90, на Евро'96 и на Световното в Южна Африка през 2010-а, като първите две провали са след дузпи на полуфинали.

Саутгейт, който даже пропусна решаващата дузпа на домашното Евро през 1996-а, изясни по какъв начин историята не е имала изключително значение за младите му играчи.

"Няма потребност да организирам някакво разсекретяване на предишното. Повярвайте ми, днешното потомство не се вълнува от историята ", съобщи Саутгейт пред телевизия ITV Sport.

"Разбира се, те гледат тези неща, и може би схващат, само че не се постанова да им обясняваме в допълнение и не са тематика на диалог. А значимото е, че този тим направи доста исторически представяния през последните няколко години, направи своя лична история, направи свои лични мемоари и ето по какъв начин би трябвало да гледат на тази игра ", добави още той.

Но пък Англия в никакъв случай не е печелила в постоянното време мач на Европейско състезание. Четирите им участия в елиминациите са завършвали с три провали след дузпи и едно против Испания отново с дузпи, на Уембли през 1996-а година.

"Това е опция да поправяме нещата в исторически проект. Националният ни тим има единствено едно класиране напред на Европейско състезание и в този момент имаме шанса да го създадем още веднъж след 1996-а ", съобщи още Саутгейт.

Победителят от мача Англия- Германия ще срещне на четвъртфинала някой всред Швеция или Украйна с цел да се търси класиране на полуфинал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР