Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е готов да остане начело

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е готов да остане начело
Коментари Харесай

Саутгейт иска да води Англия на Мондиал 2026, но си оставя вратичка и за Ман Юнайтед

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е подготвен да остане отпред на „ Трите лъва “, с цел да води тима и на Световното състезание през 2026-а година. Това твърди The Sun, откакто в последните дни се появиха информации, че някогашният управител на Мидълзбро може да размени Ерик загар Хаг отпред на Манчестър Юнайтед.

Саутгейт обаче към този момент обществено съобщи, че ще реши бъдещето си след края на Европейското състезание по-късно това лято. Според изданието, това, което се случи в Германия, евентуално ще окаже директно въздействие върху неговото решение. На този стадий, съгласно The Sun, Саутгейт има желание да изведе Англия и на Мондиала в Съединени американски щати, Мексико и Канада, в случай че това лято бъде счетено за сполучливо.

Man Utd could convince Gareth Southgate to return to club football despite England manager wanting to extend stay
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Ако Манчестър Юнайтед обаче влезе в уравнението, това може да промени всичко. Смята се, че опцията 53-годишният експерт да поеме едит най-големите клубове в света може да е прекомерно огромно прелъщение за него, с цел да го откаже, в случай че получи публична оферта. Той знае, че сходна опция е малко евентуално да се появи още веднъж. Проблем обаче ще бъде това, че Саутгейт няма да поеме работата на „ Олд Трафорд “ преди края на форума в Германия, което значи, че ще има разполагаем единствено един месец, с цел да се запознае и да приготви „ алените дяволи “ за новия сезон.

Има и различен фактор - лоялността и отдадеността на Саутгейт към идеята на Англия. Това е нещо, което в действителност има надълбоко значение за него, защото фантазията му е да донесе първи огромен трофей за страната си след спечелването на Световното състезание през далечната 1966-а година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР