Селекционерът Мирослав Живков не скри задоволството си от представянето на

...
Селекционерът Мирослав Живков не скри задоволството си от представянето на
Коментари Харесай

Селекционерът на волейболните национали до 19 години: Момчетата заслужават уважение

Селекционерът Мирослав Живков не скри задоволството си от представянето на България на Световното състезание по волейбол за мъже под 19 години. На аржентинска земя националите приключиха на влиятелното пето място. Тази заран българите се прибират в София с полет от Истанбул, Турция.

" Изключително почтено показване. Момчетата заслужават цялото почитание за отговорността и професионализма. Петото място е огромен авторитет, а ние стигнахме до него през най-тежката група и най-тежкия поток. Буквално се борихме за всеки гейм, за всяка точка. Преди Световното състезание имахме доста проблеми с контузени. До последния миг не се знаеше дали Симеон Николов ще пътува. Да съм по-конкретен – на 21 юли информацията беше, че няма по какъв начин да е възобновен. Така говорихме и с татко му Владимир Николов. На 22 юли доктор Иван Василев сподели, че има късмет. И той потегли! Мони е още на детска възраст, само че прояви професионализъм и темперамент на експерт от най-високо равнище. Изигра Мондиала прелестно. И не е единствено той ", разяснява Живков пред формалния уебсайт на Българската федерация по волейбол.

" Аз благодаря на всички момчета за това, което направиха. Имаше една огромна неправда. Когато отстранихме Бразилия на осминафинал, трябваше след 10 часа да играем против Съединени американски щати. Не се оправдаваме, само че ни попречи. Наистина силите ни не стигнаха. В трите седмици в Бразилия и Аржентина ставахме все по-отговорни и проведени. На Световното състезание се видя, че има страни, които не са обичайни сили във волейбола, само че приключиха напред. Играта се развива и най-важното е, че ние сме част от елита ", сподели още Мирослав Живков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР