Селата станаха хитСредната цена, на която се реализираха сделки в

...
Селата станаха хитСредната цена, на която се реализираха сделки в
Коментари Харесай

515 евро за квадрат в Слънчев бряг

Селата станаха шлагер


Средната цена, на която се осъществиха покупко-продажби в Слънчев бряг през третото тримесечие на 2018 година, е 515 евро/кв.м. при 500 евро/кв.м. за същия интервал на 2017 година Средната цена остава без значително изменение през последните 2 години и демонстрира, че пазарът е спокоен и уравновесен.

При общата покупна цена на жилищата в Слънчев бряг през тази година се вижда леко повишаване от 30 хиляди евро за 2017 година на 33 хиляди евро за деветмесечието на 2018 година, което се дължи на повече покупки в премиум комплекси на първа линия, чиито цени доближават 800 – 900 евро/кв.м.

Цените на парцелите в Слънчев бряг, които се намират на 500-600 м от плажа, стартират от 300-350 евро/кв.м. за необзаведен апартамент и доближават до 500-550 евро за изцяло обзаведени жилища. Този вид парцели притеглят интерес заради близостта до плажа, по-ниските си цени, налични тихи и спокойни комплекси със лични градини и басейни, както и ниските такси за поддръжка.

Интерес има и към елитния курорт в региона – Свети Влас. Там покупко-продажби се подписват на цени от 650 евро до 1000 евро/кв.м.

Като изключително атрактивни през миналото тримесечие се оформиха едностайните жилища в селата към Слънчев бряг – Кошарица и Тънково. Купувачите безусловно се надпреварваха за жилища за към 8 хиляди – 9 хиляди евро и всичко, което излизаше на пазара в този ценови диапазон, се купуваше безусловно за няколко дни. За всички фенове на по-спокойната отмора селата на вътре от морския бряг оферират доста положителни благоприятни условия и атрактивни цени от 250 евро до към 300 евро за кв.м. за изцяло обзаведени и оборудвани жилища – цени, които са доста под действителната себестойност.

В резюме за цените в региона на Слънчев бряг може да се каже, че на база на данните за последните 10 години се вижда, че даже след международната рецесия от 2008 година и преди съветския взрив те не спаднаха под 480-490 евро/кв.м. В момента цените са на близки до тези исторически най-ниски равнища и това неизбежно притегля интерес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР