"Селата са пълни, но притихнали. Хората не рискуват излишно", това

...
"Селата са пълни, но притихнали. Хората не рискуват излишно", това
Коментари Харесай

Под карантина на село

"Селата са цялостни, само че притихнали. Хората не рискуват ненужно ", това сподели Борислав Борисов, ръководител на Асоциацията на българските села.

Според Борисов общините и районните кризнисни щабове са реагирали в точния момент.

"Навсякъде има сложени ограничаващи ленти, обозначаващи карантината и неразрешения достъп до паркове, детски площадки, читалища и други здания. Има сложени надписи и лепенки за доставка на медикаменти и храни за жителите на селата. Малките магазинчета в този момент са като избавителен остров ", добави Борислав Борисов.

"Доброволците по места са подтиквани главно за доставка на храни и медикаменти по домовете на възрастните хора. Асоциацията на българските села няма финансова опция за сходна активност ", посочи Борисов.

Сегашната обстановка съгласно него вади нескрито проблеми, които се натрупат с години – да вземем за пример закритите медицински пунктове. Има обаче и положителни страни.

"Познаваме много млади фермери, които в тази обстановка показват изключителна съпричастност, като на извънредно нуждаещи се в хора в селата гратис подаряват зеленчуци от оранжериите си ", описа той.

"Тази обстановка е многопластово тестване, счита Борислав Борисов и добави: "Хората поставят маски против ковид, само че тази обстановка маха едни други маски ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР