Секунда над добавеното време лиши България от победа над лидера

...
Секунда над добавеното време лиши България от победа над лидера
Коментари Харесай

България с геройско реми срещу Унгария 2:2

Секунда над добавеното време лиши България от победа над водача в групата за UEFA EURO 2024 тим на Унгария в най-силния мач за трикольорите от цяла година насам.

2:2 при игра с човек по-малко цели 20 минути!

Ветераните Спас Делев и Кирил Десподов опънаха на два пъти мрежата на маджарите, откакто унгарците поведоха още в 9-ата минута с гол с глава на тарана им Мартин Адам. Злощастното изравнително попадение и то секунда след приключването на добавеното време пристигна с автогол на другояче безепречния Алекс Петков.

Последната ни победа пристигна на 16-и ноември 2022-а година при посещение на Кипър в другарска среща пред таман една година.

Двубоят бе предвещан от батални подиуми с полицейски чиновници и български жители, като нямаше фенове по трибуните в центъра на София.

Мартин Адам откри резултата за маджарите в деветата минута на срещата след пас на Доминик Собослай.

Спас Делев изравни в 24-ата, а малко по-късно Валентин Антов остави България с 10 индивида след недомислен фал в средата на терена.

В 38-ата пък полският рефер извади червен картон и на Илия Груев, само че след дълго ревизиране на ВАР съдията анулира решението си и Груев остана на терена.

През второто полувреме бранителят на Борнемут – Милош Керкес, беше изпъден след недодялан фал против Алекс Петков и паритетът измежду играчите беше подравнен.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Кирил Десподов собственоръчно си създаде дузпа и играчът на ПАОК се разписа за повторно.

В добавеното време на срещата обаче Петков си прати топката в родната врата за крайното 2:2.

Срещата бе придружена от небивали батални подиуми из централните софийски улици след извънредно съществено стълкновения сред органи на реда, жандармеристи и различен тип охрани с български жители.

Като цяло резултатът е действителен, разяснява старши треньорът Илиан Илиев. Унгария е по-добрият тим, само че с хъс и малко шанс можехме да се поздравим и с успеха, сподели за дебюта си отпред на националия отбор Илиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР