Секционните комисии бяха неприятно изненадани от решението на ЦИК да

...
Секционните комисии бяха неприятно изненадани от решението на ЦИК да
Коментари Харесай

Секционните комисии - неприятно изненадани с броенето на разписки


Секционните комисии бяха неприятно сюрпризирани от решението на ЦИК да има стопроцентово преброяване на разписките от машините за гласоподаване. Не е ясно още какво и по какъв начин ще се брои, настояват представители от Благоевград, само че сигурно това ще удължи процеса на предаване на изборните бумаги, заяви БНР.

Решението на ЦИК за стопроцентовото преброяване на разписките от машините сътвори напрежение и неопределеност, споделя ръководителят на секционната комисия Дора Зашева:

„ Какво ще броим?! Бройка разписки или ще би трябвало да ги разчетем и нанесем в различен протокол?! Това не ни е ясно? Надявам се през днешния ден да има някакви инструкции “.

В Благоевградска област стартира доставката на машините за гласоподаване и даването на изборните бумаги на секционните комисии. От Районната изборна комисия прецизираха, че графиците са съгласувани с общините и фирмата-доставчик на устройствата.

569 устройства за машинно гласоподаване дойдоха нощес на митническия терминал. Тази заран чиновници на компанията потеглиха към общините, с цел да инсталират машините в секциите, а от 10.30 часа стартира приемането на хартиените бюлетини и другите изборни бумаги.

Решението на Централната изборна комисия от нощес изненада и  изборните сформира от община Велико Търново.

153 са изборните секции в община Велико Търново. В 111 от тях ще се гласоподава с машини, като в 21-а от секциите ще има по две устройства. Изборни сформира, изключително от селата, са обезпокоени, че ще се забавят доста с броенето на контролните разписки.

Според едни това ще забави процеса, тъй като лишава повече време. Според други по-важно е " всичко да е наред, да няма проблеми, да няма подозрения “.

Организационно няма проблеми, надяваме се Топлофикация да в профил повредата и да бъде възобновено отоплението в Двореца на културата и спорта, където са пет секции, съобщи секретарят на община Велико Търново Мина Илиева и посочи, че Общината има подготвеност да достави електрически уреди. Започна доставката и на машините по секциите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР