Секции в чужбина ще могат да се откриват при намален

...
Секции в чужбина ще могат да се откриват при намален
Коментари Харесай

Падна ограничението за разкриване на избирателни секции в чужбина

Секции в чужбина ще могат да се откриват при понижен брой заявки. Народното събрание преглежда измененията в Изборния кодекс, откакто през вчерашния ден се споразумяха на председателски съвет за дневен ред от две точки.

Продължава дебатирането за измененията в Изборния кодекс. Досега депутатите най-вече дискутираха дали да отпадне ограничаването за секции в чужбина. Решиха в последна сметка да отпадна ограничаването от 35 секции в чужбина. Българска социалистическа партия повдигна тематиката, че това предложение обслужва Движение за права и свободи. Новите партии опазиха това предложение като споделиха, че то няма да усили секциите в Турция, а в Западна Европа и Съединени американски щати.

В началото на съвещанието партиите си размениха реплики в политически заявления.

От Българска социалистическа партия пожелаха да се разграничат от това да ги поставят като партия на статуквото с ГЕРБ-СДС или Движение за права и свободи. Казаха, че няма да следват сляпо и новите партии поради това, че когато през вчерашния ден следобяд поддържаха в правна комисия закриването на спецпрокуратурата и спецсъдилищата с " Демократична България " ги определили като " новото Отечествен фронт ".

От ГЕРБ споделиха, че не са подкрепили дневния ред, тъй като съгласно тях това не е дневният ред на обществото, а освен тъй като са малцинство в Народното събрание. Казаха, че те са съпротива и желаеха от депутатите да изкажат своите цели. Казаха, че вършат на кг изборно законодателство, което ще коства скъпо на данъкоплатците. От " ИТН " приканиха Народното събрание да работи, да не се вършат сеири.

От " Изправи се! Мутри вън! " споделиха, че през вчерашния ден ГЕРБ-СДС са се въздържали да не гласоподават дневния ред поради това да не се направи комисия за полицейското принуждение на митингите лятото. Отговори му някогашният вътрешен министър Младен Маринов.

От " Демократична България " още веднъж подчертаха и помолиха да бъдат подкрепени в това да бъдат закрити профилираните съдилища и прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР