Секторът на услугите в Русия се е свил за трети

...
Секторът на услугите в Русия се е свил за трети
Коментари Харесай

Секторът на услугите в Русия се е свил отново през май заради слабото търсене

Секторът на услугите в Русия се е свил за трети следващ месец през май под натиска на последствията от западните наказания и слабото вътрешно търсене, сочи показателят на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI) на " Стандард енд Пуърс глоубъл " (S&P Global), представен от Ройтерс.

Индексът за комерсиалната активност е повишен до 48,5 през май по отношение на 44,5 през април, оставайки под прага от 50, разделящ растежа от понижението.

" Спадът на производството отразява слабите условия на вътрешното и външното търсене, като новите покупко-продажби за експорт мощно са намалели ", се споделя в изследването.

Руската стопанска система е под мощен напън вследствие наложените западни наказания в отговор на решението на Москва да нахлуе в Украйна на 24 февруари. Някои икономисти чакат тази година страната да изпадне в най-тежката криза от над 20 години.

Фирмите за услуги показаха намаляването на покупателната дарба на съветските консуматори като една от главните аргументи за спада на интензивността им през месеца.

С намаляването на новите поръчки настоящата активност се е свила с най-бързия ритъм от началото на пандемията от ковид през април 2020 година, а фирмите са траяли да редуцират личен състав.

Въпреки спада на интензивността, отслабването на инфлационния напън и очакванията за възстановяване на изискванията през годината са издигнали доверието на фирмите от бранша до най-високото ниво от шест месеца, съгласно " Стандард енд Пуърс глоубъл ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР