Секторът на криптовалутите напоследък се радва на бърза експанзия и

...
Секторът на криптовалутите напоследък се радва на бърза експанзия и
Коментари Харесай

Финансирането на крипто компании спадна значително през последните месеци

Секторът на криптовалутите в последно време се радва на бърза агресия и огромен възторг. Въпреки това той се сблъска с мъчно интервал, защото през третото тримесечие набирането на средства за крипто фирмите доближи най-ниската си точка от три години насам, съгласно компанията за блокчейн изследвания Messari.

Докладът разкри , че крипто фирмите са набрали малко под $2.1 милиарда през третото тримесечие на 2023 година Това бележи най-ниската точка както във връзка с сумата за набиране на средства, по този начин и във връзка с броя на покупко-продажбите от четвъртото тримесечие на 2020 година насам. Този внезапен спад акцентира въздействието на това, което някои нарекоха “ “, върху дейностите по набиране на средства в промишлеността.

Това е в внезапен контрастност с пика, следен през първото тримесечие на 2022 година, когато крипто фирмите си осигуриха близо $17.5 милиарда посредством над 900 покупко-продажби. Тенденциите в набирането на средства означиха забележителен спад през годината, чиято кулминационна точка беше неочакваният срив на борсата FTX през ноември, който в допълнение подкопа доверието на вложителите.

Докладът също по този начин акцентира намаляващата възвръщаемост на арената за набиране на крипто средства, изключително в съпоставяне със скоковете при започване на 2022 година Въпреки че сподели първична резистентност през първото и второто тримесечие на 2023 година, с близо $7.5 милиарда, набрани посредством почти 200 покупко-продажби през всяко тримесечие, третото тримесечие означи повратна точка.

Както общата сума на набраните средства, по този начин и броят на покупко-продажбите означиха забележителен спад от 36% през това тримесечие.

Освен това броят на сливанията и придобиванията, включващи крипто компании, понижа от 32 през второто тримесечие на 26 през третото, което съставлява спад от 19%, съгласно консултантската компания Architect Partners. Спадът на годишна база е още по-значителен, като броят на покупко-продажбите е намалял с 48% спрямо третото тримесечие на 2022 година, когато е имало 50 покупко-продажби.

Освен това 26-те покупко-продажби, подписани от юли до септември, доведоха до това, че общият брой от началото на годината до момента е 112. Това доста изостава от темпото, наложено през 2022 година, когато през първите три тримесечия е имало 144 покупко-продажби.

В отчета на Messari се показва също по този начин изместването на фокуса на вложителите към свежи вложения в планове и инфраструктура на ранен стадий, за разлика от планове с потребителски приложения. Тази смяна допуска по-предпазлив и остроумен метод, защото вложителите се ориентират в развиващия се криптопазар.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР