Секторът Авдиевка е много ефективен при отблъскване на атаки, каза

...
Секторът Авдиевка е много ефективен при отблъскване на атаки, каза
Коментари Харесай

Ожесточени боеве в Украйна на три фронта frognews.bg

" Секторът Авдиевка е доста ефикасен при отбиване на офанзиви ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение в неделя.

Ръководителят на военната администрация в Авдиевка, миньорски град, опустошен от продължаващи от месеци боеве, съобщи пред националната телевизия, че украинските сили са напреднали към един километър към града през последните две седмици.

Пред украинците Зеленски сподели още, че боевете на Таврийския (южния фронт), са " най-жестоки ", и изрази признателност към бойците, които се бият там и другаде. Украински военни са отбелязали напредъка на южния фронт, написа Ройтерс.

" Нашите войски са в придвижване: позиция по позиция, малко по малко ние вървим напред ", сподели Зеленски.

 

От своя страна Русия заяви за яростни боеве в неделя на три сектора от 1000-километровия фронт.

 

Местен админ в окупираните от Русия региони заяви за завладяването от Украйна на село Пятихатки в южната Запорожка област.

" Вълнообразните " офанзиви на врага дадоха резултати макар големите загуби ", сподели формалният представител Владимир Рогов в приложението за известия " Телеграм ".

Руското министерство на защитата не загатва Пятихатки в ежедневната си сводка, в която се оповестява, че войските на Москва са отблъснали украински офанзиви в три сектора от фронтовата линия. Руската група сили " Восток " съобщи, че Украйна не е съумяла да превземе селището.

Във вечерния отчет на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна също не се загатва Пятихатки. Миналата седмица Украйна сподели, че е превзела близкото населено място Лобкове и села на изток, в региона на Донецк.

Проверката на сведенията е сложна, защото Украйна е наложила осведомително затъмнение, с цел да подкрепи на оперативната сигурност. Според Киев Русия е претърпяла доста по-големи загуби, в сравнение с Украйна по време на новото си нахлуване. Москва твърди противоположното.

Регионален чиновник сподели, че украинските сили са унищожили склад за съветски муниции в окупираната област Херсон, част от траялите седмици старания на Киев да прекъсне съветските линии за доставки.

 

Британското военно разузнаване оповестява, че боевете са съсредоточени върху Запорожие, западен Донецк и покрай Бахмут.

 

" Във всички тези области Украйна продължава да организира настъпателни интервенции и реализира дребен прогрес ", се споделя в " Туитър ".

 

Според Лондон съветската защита е " относително ефикасна на юг ", като и двете страни са понесли тежки загуби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР