Сектор Български документи за самоличност“ при ОД МВР Враца ще

...
Сектор Български документи за самоличност“ при ОД МВР Враца ще
Коментари Харесай

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОД МВР Враца ще съдействат за издаване валидни документи за самоличност за частичните избори за кметове в с.Паволче и с.Лютиброд

Сектор „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца ще спомагат на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас на частични изборите за кметове с.Паволче, общ. Враца и с. Лютиброд община Мездра.

Сектор „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца и районно управление (на МВР) Мездра ще работи:

От 05.03.2024г. до 09.03.2024г. от 08:30ч. до 17:30ч.

На 10.03.2024г. от 08:30ч. до 19:30ч.

В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жителите, подали, към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен докумeнт за идентичност /лична карта, персонален /зелен/ паспорт/ или персонална карта с изминал период на годност.

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 08.03.2024г., по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

ЗА ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНО УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ Е НЕОБХОДИМО

Гражданите персонално да подаде искане в бранш „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца, районно управление (на МВР) – при ОД Министерство на вътрешните работи Враца или районно управление (на МВР) Мездра от 05 март 2024г. до 09 март 2024г. от 08:30ч до 17:30ч. и на 10 март 2024г. от 08:30ч до 19:30ч.

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на справедливост на глас в изборите за общински съветници и кметове, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във районно управление (на МВР) Мездра и ОД Министерство на вътрешните работи Враца.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението за гласоподаване се издава да послужи единствено пред СИК и е годно единствено за изборния ден 10 март, акцентират от Министерство на вътрешните работи Враца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР