Сектор Български документи за самоличност“ (БДС) при ОДМВР – Силистра,

...
Сектор Български документи за самоличност“ (БДС) при ОДМВР – Силистра,
Коментари Харесай

ОДМВР-Силистра със специална организация във връзка с изборите на 2 октомври

Сектор „ Български документи за идентичност “ (БДС) при ОДМВР – Силистра, в гр. Силистра, гр. Дулово и гр. Тутракан ще спомага на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно заседание на 02.10.2022 година

В седмицата преди 02 октомври 2022 година, когато ще се проведат изборите за Народно заседание, е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас.

В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на годност.

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 30 септември 2022 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение е належащо:
Гражданите персонално да подадат искане в бранш БДС при ОДМВР – Силистра, районно управление (на МВР) – Дулово или районно управление (на МВР) – Тутракан за дните от 27 септември 2022 година до 01 октомври 2022 година от 8.30 ч. до 17.00 ч. и на 02 октомври 2022 година от 8.30 ч. до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 01.10.2022 година (събота) и на 02.10.2022 г.(неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административното обслужване на жители по линия на документи за идентичност и на интернет страницата на ОДМВР – Силистра.Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение маже да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР