Сексуалното насилие е голям проблем в Африка. Правителствено проучване в

...
Сексуалното насилие е голям проблем в Африка. Правителствено проучване в
Коментари Харесай

Адвокати се борят за промени в законите за сексуалното насилие в Кения

Сексуалното принуждение е огромен проблем в Африка. Правителствено изследване в Кения сочи, че най-малко една от всеки три кенийски дами е претърпяла физическо принуждение в някакъв миг от живота си.

Въпреки че има прогрес за справяне с този проблем, нужни са промени в правосъдната система. За това се бори Канга Раси, юрист във Върховния съд на Кения, написа Voice of America (VOA) .

Според нея множеството жертви на принуждение не са наясно със законите, които би трябвало да ги пазят.

Заедно със застъпничеството си в съда, Раси работи посредством придвижването BRAVE за преустановяване на половото принуждение в детска възраст. Тя води публични семинари, учащи хората за техните права в границите на правната рамка на Кения.

Според Раси смяната се случва, само че е мудна.

През 2022 година беше признат Закон за протекция на децата. Той включва някои усъвършенствания, които в Законът за децата от 2001 година липсваха. Създадени са и спомагателни съдилища в страната, тъй че жертвите на принуждение да получат по-бързо правдивост, предава Voice of America (VOA) .

Наскоро започва ново законодателство, основано на основата на половото принуждение над деца.

По разпореждане на основния арбитър на Кения Марта Куме са основани спомагателни съдилища на всички места в страната, осигуряващи запаси, тъй че жертвите на полово принуждение да могат да потърсят правдивост по-бързо, в сравнение с биха го създали в различен съд.

„ За мен това е по-скоро персонална идея, още повече, когато жертвите са деца “, сподели Куме.

Потърпевшите деца би трябвало да се оправят с накърненото достолепие и срама.

А посредством работата си с самодейността BRAVE, Раси се надява да въодушеви повече диалози за пола и половото принуждение в Кения, а и в цяла Африка.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР