Сексуалността трябва да бъде източник на удоволствие и релаксация. За

...
Сексуалността трябва да бъде източник на удоволствие и релаксация. За
Коментари Харесай

Подготовка за кулминацията: Значението на сексуалната игра

Сексуалността би трябвало да бъде източник на наслаждение и релаксация. За доста хора обаче половите контакти не са толкоз приемливи. Това нормално се случва заради неналичието на любовна игра. Ежедневието, бързането и отговорностите не всеки път ни оставят време или сила да се погрижим вярно за интимните връзки.

Така доста двойки в последна сметка вършат секс по еднообразен метод, фокусирайки се единствено върху проникването. Прелюдната игра ни приканва да бъдем спокойни, да се насладим на момента и на това споделено време. 

Защо любовната игра е значима?

Прелюдията обгръща всички любовни игри, които се организират преди сексуален акт. Всъщност всяко деяние или детайл, който оказва помощ да се сътвори удобен климат и да се усили желанието и на двамата, попада в тази категория.

Всички знаем за съществуването на тези игри и макар че и мъжете, и дамите ги желаят и им се радват, ние не постоянно им придаваме смисъла, което заслужават. Трябва да помним, че хората не сме машини, ние сме комплицирани същества с тяло, разум и прочувствен свят. По този метод тези три съставния елемент играят основна роля в половия акт.

Игрите преди секс усилват желанието и възбудата, т.е. първите две етапи на човешкия полов отговор. Без тях попадаме съвсем непосредствено в акта, лишавайки се от съществена част от процеса.

Така че за какво да се отхвърляме от това прекарване?

Ползите от любовната игра се развиват както физически, по този начин и психически. По-специално, те вършат секса доста по-пълноценно и възнаграждаващо преживяване. Тук представяме някои от главните му резултати.

    • Предотвратява неудобството или болката при сексуален акт

Предварителният стадий покачва възбудата и генерира поредност от промени в тялото, които го приготвят за половия акт. За да бъдем по-точни, при дамите те оказват помощ за вярното смазване и разширение на вагината. По този метод се заобикаля дискомфорт или болежка, които могат да се появят, когато се заобикалят предварителни игри.

    • Увеличава и удължава удоволствието

Когато желанието се усили, удоволствието е доста по-голямо също. Погледите, целувките, ласките... всяко деяние се изживява и усеща доста по-интензивно. Така кефът е толкоз огромен, че сексът продължава колкото членовете на двойката желаят. Фокусът не е върху достигането на оргазъм, а върху насладата от всеки миг.

Освен това всяка полова интензивност е доста по-приятна, когато са достигнати високи равнища на възбуденост. По същата причина отделянето на известно време на любовната игра ще направи срещата по-страстна и ползотворна и за двама ви.

    • Предотвратява полови дисфункции

Любовната игра може да предотврати появяването на избрани полови дисфункции, тъй като оказва помощ да се концентрира вниманието върху удоволствието, а не върху осъществяването. В същото време тя разрешава по-голяма връзка и съучастничество сред двойката.

   • Засилва прочувствената връзка и интимността 

Не можем да не отбележим, че сексът има прочувствен съставен елемент, изключително в случай че се практикува в любовна двойка. По този метод половата игра е превъзходен асистент за усилване на връзката и чувството за фамилиарност. Прекарването на време за любовна игра може да помогне за подсилване на връзката и доверието сред вас двамата.

От всичко най-важното е да фокусирате вниманието си върху сегашния миг. Доколкото е допустимо, би трябвало да оставите настрани натиска, с цел да се наслаждавате умерено на прекарването. Трябва да запомните, че сексът не е спринт за постигане на оргазъм, а прелестно съревнование на дълги дистанции, в което усещате усета на всяка стъпка.

Очевидно е, че не постоянно ще разполагаме с еднообразно време. Въпреки това, доколкото е допустимо, не би трябвало да подценяваме този аспект. Качеството на нашите полови контакти ще се усили доста.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР