Сексуалният тормоз по улиците на Франция ще се наказва с

...
Сексуалният тормоз по улиците на Франция ще се наказва с
Коментари Харесай

Франция обмисля глоби на място за сексуален тормоз по улиците

Сексуалният тормоз по улиците на Франция ще се санкционира с санкции от 90 до 750 евро, които ще се заплащат на място, а малолетните жертви на обезчестяване ще могат да подадат тъжба и 20 години по-късно.

Това са част от новите ограничения против насилието, които държавното управление ще разгласи през днешния ден, написа организация " Ройтерс ".

Според новия закон, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, малолетните жертви на обезчестяване ще могат да подадат тъжби против насилниците си, до момента в който навършат 48 години. Досега отминалостта на този вид закононарушения изтичаше, когато жервите навършат 38.

Правилата плануват и че лица на възраст под 15 година не е способно да се съгласи на осъществяването на полов акт с пълновръстен човек – ход, който на процедура криминализира секса с малолетни.

Що се отнася до санкциите, един образец за наказуемо държание е, в случай че мъж изиска телефона на жена десетки пъти, въпреки тя да е споделила, че не желае да му го даде.

" Идеята е санкциите да са задоволително огромни, с цел да работят възпиращо, само че и да са задоволително дребни, с цел да могат да бъдат платени неотложно и законът да бъде ефикасен ", изясни министърът на равенството Марлен Шапа.

" Има опозиция, някои хора споделят, че ще унищожим културата на френския ухажор, в случай че накажем издевателството по улиците ", сподели още тя. " Но е таман противоположното. Ние желаеме да предпазим съблазняването, кавалерството и френската романтика, като разбираем, че единодушието е основно. Всичко е разрешено сред възрастни, които са дали единодушието си. Можем да ухажваме, да приказваме, само че в случай че някой каже " не ", това значи " не " и толкоз ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР