Секстън чупи рекорди, докато Ирландия гледа Спрингбокс от Южна Африка на Световната купа

...
Джони Секстън стана най-добрият голмайстор на Ирландия за всички времена
Коментари Харесай

Джони Секстън стана най-добрият голмайстор на Ирландия за всички времена в тестовите точки, след като Ирландия измести Тонга на Световното първенство в събота, след като Уелс спечели две победи в билярд от две.

Ирландия се включи в осем опита при убедителна победа с бонус точки 59-16 срещу тонганците в Нант, но историята беше написана, когато Секстън докосна земята в 38-ата минута.

38-годишният Секстън скочи към своя крака с огромна усмивка и беше нападнат от съотборниците си, след като достигна 1090 точки, за да надмине своя предшественик като ирландски полузащитник, Ронан О'Гара.

И все пак много по-трудно изпитание очаква следващата събота, когато Ирландия се отправи към Париж, за да се изправи срещу защитаващ шампиона Южна Африка.

Рекордът беше „прекрасно лично събитие“, каза Секстън. „Но бих предпочел победа.“

„Ще продължим напред и сега ще се съсредоточим върху огромен мач следващата седмица“, добави той.

Южна Африка, която за първи път се изправя срещу minnows Румъния в неделя , няма да се радва да се изправи срещу Бънди Аки, голмайсторът на два от опитите на Ирландия със силно представяне.

Целта на Ирландия в този турнир е да премине четвъртфиналите на Световно първенство за първи път.

По-рано, Уелс също натрупа победа с бонус точки при победа с 28-8 срещу впечатляващия отбор на Португалия.

Треньорът Уорън Гатланд направи 13 промени след победата на Уелс с 32-26 над Фиджи и те трябваше да се изправят срещу някои решителни португалски нападатели в първите 30 минути в Ница, преди да спечели победата.

Натиск върху Австралия

Уелс спечели последните си шест последователни мача и 12 от последните си 14 мача на Световното първенство по билярд от 2011 г. насам.< p>В първия си мач във Франция те победиха Фиджи с 32-26 в мач с много забавление.

Победата в събота беше по-малко привлекателна, призна Гатланд.

„Не беше красиво, но свършихме работата в края," каза той.

"Очевидно няколко момчета бяха малко ръждясали, не са играли заедно известно време, така че ще вземем 'W' (за победа) и ще продължим напред.

"В честно към Португалия, те ни поставиха под натиск, те преместиха топката и аз бях впечатлен от тях."

Тъй като португалската съпротива устоя, изглеждаше, че Уелс може да пропусне бонус точка, която може да се окаже решаваща в Пул C, което също включва Австралия и Грузия, два отбора, които победиха Уелс на международните мачове през ноември.

Но впечатляващият Таулупе Фалетау се прехвърли от петметрова схватка за четвърти опит, което оказва натиск върху австралийския отбор на Еди Джоунс, който се изправя Фиджи в неделя.

Уелс и Австралия ще се срещнат в Лион следващата неделя.

В първия мач за деня бившият полузащитник на Австралия Кристиан Леали'ифано вкара 16 точки, докато Самоа победи Чили с 43-10, за да започне своя Предизвикателство за Световната купа с печалба от бонус точки.

Тихоокеанските островитяни направиха пет опита, като Дънкан Паяауа, Джонатан Тауматейн и Фриц Лий отбелязаха, а Сама Малоло центрира два пъти срещу южноамериканците, които изоставаха само с две точки на полувремето.

„Това е доста специално," каза Тео Макфарланд, бивш баскетболист от Самоа.

"Мислех, че през първото полувреме бяхме небрежни, през второто полувреме момчетата наистина се появиха и положиха усилия."

Леали 'ifano, 35, започна за Самоа на Сейлала Мапусуа, четири години след участието си на последното Световно първенство за Wallabies.

В неделя Англия също се изправя срещу Япония в сблъсък от Група D в Ница.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР