Сексскандал с жени, служителки на подводници, тресе Британския кралски флот.

...
Сексскандал с жени, служителки на подводници, тресе Британския кралски флот.
Коментари Харесай

Сексскандал тресе Британския кралски флот: Лъсна списък за и...

Сексскандал с дами, служителки на подводници, тресе Британския кралски флот. Води се следствие. Вестник „ Дейли мейл ” разгласява история, основана на изявление със Софи Брук, която е някогашен военноморски лейтенант. Тя разказва " непрекъсната акция на полов тормоз ", включваща мъже от екипажа, съставили " лист за обезчестяване " на свои колежки. По думите й мъжкото шефство се обръщало към нея с непристойни изрази.

Тя е схванала, че била шеста подред в листата на дамите от екипажа, които първи подлежали на обезчестяване при положение на злополука. Женен сътрудник пък си свалил бельото пред нея.

Публикацията също цитира две неназовани подателки на сигнали, които поддържат нейната версия. Една служителка разкри пред „ Мейл ”, че до момента в който спяла, е била полово нападната от мъж от по-висок сан, който се нахвърлил да я целува. Тя твърди също, че един старши офицер я е блъснал с пестник в бъбрека. Друг пък е оставил в каютата й голи фотоси на моделки и монети от 50 пенса с явното желание тя да извърши полов акт в подмяна. Други дами настояват, че постоянно са били карани да правят полови дейности, били са удряни с клипбордове и писалки или по тях се крещяло. Твърди се, че злоупотребите се случвали над десетилетие, откакто през 2011 година беше отстранена възбраната за набиране на дами.

Командващият флота, първият морски лорд Бен Кий съобщи за вестника, че е призовал за следствие и е " надълбоко угрижен " от " отвратителните " изказвания. „ Сексуалното принуждение и тормоз нямат място в Кралския флот и няма да бъдат толерирани “ и всеки, който бъде приет за отговорен, „ ще бъде измамен под отговорност “, без значение от ранга му, увери Кий.

Пенсиониран контраадмирал от флота Крис Пари сподели пред BBC, че казусът е отражение на положението на обществото. „ Страхувам се, че част от сексуализираното държание, което виждаме на естественото работно място, се придвижва и в подводниците “, съобщи той.

Ема Нортън, директорка на Центъра за военно правораздаване, благотворителна организация, която дава правна помощ на жертви на тормоз, посочи пред телевизия „ Скай нюз ”, че единствено към 10% от дамите, които са претърпели сериозен тормоз в службата, подават публична тъжба, тъй като „ нямат религия, че ще получат някакво правораздаване или заслужено чуване ". Нортън добави, че Кралският флот не е подхванал дейности по многократните рекомендации за по-голям самостоятелен контрол на сходни недоволства.

По публични данни към 2019 година дамите са 1% от личния състав на подводния флот. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР