Сексът в маркетинговите кампании обикновено отблъсква жените. До този извод

...
Сексът в маркетинговите кампании обикновено отблъсква жените. До този извод
Коментари Харесай

Отблъсква ли жените еротиката в рекламата?

Сексът в маркетинговите акции нормално отблъсква дамите. До този извод доближиха изследвания през годините. 

Ако обаче се употребява вярно, той може да ги накара и да купят, сподели проучване, представено от Business News Daily.

Като цяло отношението на дамите към половите облици в рекламата е отрицателно. То обаче може да се смекчи, в случай че рекламата промотира продукт, който се възприема като първокласен, необичаен и с висока стойност, твърди проучването. 

" Повечето дами непринудено реагират отрицателно на половите облици “, коментира психологът Катлийн Вос от Университета на Минесота. " Теорията за половата стопанска система изяснява за какво – секси облиците настройват дамите враждебно, тъй като те мислят за секса като за нещо неежедневно, особено и рядко ", споделя тя. 

Преди началото на проучването Вос и сътрудниците й предрекли, че отрицателното отношение на дамите към рекламите със полова изразност може да се смекчи, в случай че сексът е показан по избран метод. А точно, като нещо доста скъпо. Например в композиция с първокласни артикули, които споделят ексклузивност и висока стойност.

За да тестват хипотезата си, откривателите посочили на участници – мъже и дами, реклами за дамски часовници. В някои от рекламите часовникът бил показан до мощно сексуализирано изображение, до момента в който в други имало фотография на величествена планина. Освен това в някои от рекламите цената на часовника била показана като 10 $, а в други – като 1250 $.

Станало ясно, че дамите реагират най-негативно в случаите, когато сексът е комбиниран с ниска цена. Много по-положителни реакции са регистрирани, когато разголеният облик е комбиниран с висока стойност на продукта. Мъжете, въпреки това, реагират еднообразно на секси рекламите, без значение какъв брой коства продуктът, показан в тях.

Жените споделят, че комбинацията секс-евтиния ги кара да се усещат смутени, отвратени, неприятно сюрпризирани и гневни.

Второ изследване преди време удостовери резултатите от опита и сподели, че реакциите не зависят от това дали хората са в обстановка, която допуска действителна покупка, или не. Според Вос откритията демонстрират, че приказваме за процеси, които текат на доста надълбоко, интуитивно ниво и би трябвало да се вземат поради от рекламодателите и създателите, с цел да имаме една вярно въздействаща психически реклама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР