Сексът не само влияе на щастието на една двойка, но

...
Сексът не само влияе на щастието на една двойка, но
Коментари Харесай

Пет здравословни ползи от секса

Сексът освен въздейства на щастието на една двойка, само че той работи и здравословно в голям брой аспекти. Дори лекува редица физически и душевен болести. Ето 5 аргументи да се отдадете на любовни милувки с обичания човек:

Сексът има успокоителен резултат

По време на секс се отделят хормоните на щастието - ендорфини . Те се грижат за положителното ни въодушевление, за позитивната настройка и разбиране на света. Така сексът се трансформира в най-ефективния способ против стрес, меланхолия, напрежение, раздразнителност.
 секс ThinkStock/Getty Images
Сексът е доза болкоуспокоително

Окситоцинът е хормон, който се отделя в човешкия мозък преди самия оргазъм. Той от своя страна работи като болкоуспокоително, също като морфина. По време на сексуален акт понижава напрежението в кръвоносните съдове на мозъка. Главоболието по време на секс също се изчезва.

Сексът ускорява имунитета

Сексът е съпроводен с голям брой милувки. Благодарение на допира на всяка парченце от тялото имунитетът се ускорява, а това от своя страна оказва помощ против простуди и грипни положения. По време на секс дишането и сърдечният темп се форсират, в кръвта ни се изливат биохимични запаси, а те способстват за силата в мускули и органи. Усещането се равнява на опиум с амфетамин, дарявайки сили и хиперактивност.-->
 секс ThinkStock/Getty Images
Сексът ни прави по-привлекателни

Научни проучвания потвърждават, че когато дамата прави секс в мозъкът й се отделят огромни количества естроген . В резултат от това кожата става еластична, а косата блестяща. Това изяснява и за какво дамите, които водят сексуален живот наподобяват по-млади от останалите, които живеят без него.

Сексът оказва помощ да отслабнем

Установено е, че при обич 30 минути се топят 200 калории. Ако в продължение на една седмица човек прави 30 минути на ден секс, той ще стопи половин кг.
 секс ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР