Сексът може да събуди различни чувства, които е възможно дори

...
Сексът може да събуди различни чувства, които е възможно дори
Коментари Харесай

6 странни неща, които се случват с мозъка ни след секс

Сексът може да разсъни разнообразни усеща, които е допустимо даже да не сте знаели, че имате – и това е по този начин, тъй като в мозъка и тялото ви се случват извънредно доста неща. Не всеки реагира по идентичен метод след секс, само че специалистите настояват, че избрани хормони, които се отделят в елементи от мозъка, се задействат у множеството хора, когато са интимни с някого.

  1. Отделя се окситоцин, което ви кара да се чувствате по-свързани с колегата си

Окситоцинът се отделя най-често при дамите след секс и ни носи това възприятие за потребност от сънливост, прегръдка и комфорт. Окситоцинът ни кара да се усещаме и по-близки с индивида, с който преди малко сме преспали и може да помогне за облекчение на напрежението, главоболието или диксомфорта, които може да сте изпитвали преди или по време на секс.

  1. Малкият мозък се задейства

Малкият мозък прави комплицирани разбори, в това число обработката на страстите. Активирането му се случва по време на секс, с цел да се усили напрежението в мускулите, което от своя страна се свързва със половата стимулация. Активността на дребния мозък е обвързвана с метода, по който се усещаме след претърпяното – настояват специалистите.

  1. Отделя се допамин, който ни кара да усещаме еуфорични

По време на секс се отделя допамин, който ни кара да изпитваме еуфория – или да се усещаме по този начин, като че ли сме постигнали нещо необикновено и ужасно прелестно. Допаминът е едно от тези субстанции в организма, които са свързани с пристрастяването. Той ни споделя: „ Това е положително, харесваме го, би трябвало да го вършим още веднъж, с цел да се усещаме добре “ . Ние търсим такива действия, които отделят допамин, с цел да реализираме това възприятие на еуфория.

  1. „ Изключва “ се орбитофронталната кора в мозъка

Тя играе роля във вземането на решения. Макар и за миг, функционалността на орбитофронталната кора е прекъснато, което кара тялото ни да усеща това, което най-често усещаме по време на оргазъм. Може да се усеща като конвулсия, тик или цялостна изхабеност.

  1. Отделя се хормона вазопресин, който ни кара да се усещаме привързани един към различен

Този хормон ни кара да усещаме обвързаност към колегата си. Психологът Дженифър Суийтън споделя, че: „ По-високите равнища на вазопресин ни карат да усещаме отдаденост и предпочитание да се грижим за колегата си. Това е хормонът, за който се твърди, че стимулира моногамността. Изследванията демонстрират, че хората, които постоянно изневеряват, отделят по-ниски равнища на вазопресин “.

  1. Някои нервни пътища също се „ изключват “

Това е повода, заради която след секс не можем да създадем разумна и аналитична оценка на индивида, с който сме правили секс. „ Това евентуално е и една от аргументите, заради които хората споделят, че любовта е сляпа. Поради тази причина се фокусираме повече върху възприятията, които изпитваме към колегата си, в сравнение с върху мисли и разсъждения “ – споделя Суийтън.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР