Сексът е здраве. Не е като на някой от нас

...
Сексът е здраве. Не е като на някой от нас
Коментари Харесай

3 ползи за здравето от секса. Защо е здравословно да се отдаваме по-често на ласки

Сексът е здраве. Не е като на някой от нас да ни е нужно увещание да се насладим един на различен по-често, само че може би ще се изненадате да разберете, че сексът има и други изгоди, също така, че води до наслаждение. Ето и някои медицински потвърдени аргументи, които демонстрират в действителност какъв брой е значим сексът за нашето физическо и психическо здраве.

Намалява риска от сърдечни болести
Сексът по един или различен метод е спорт. Тялото се раздвижва и пулсът ни се форсира. Това е ужасно упражнение за сърцето, което, както всички знаем, е мускул. Колкото повече упражняваме този мускул, толкоз по-здрав става той и надлежно ни се понижава рискът от инфаркт или други сърдечни болести. Да не приказваме, че като аеробно физическо занятие, сексът гори много калории и може да спомогне при понижаване на килограмите. Което пък въпреки това също оказва помощ на сърцето, като намалява кръвното налягане.

По-малко стрес
Сексът не е единствено физическо наслаждение. По време на сексуален акт ние се сближаваме с колегата си, усещаме човешка милувка и надлежно мозъкът ни отделя хормона окситоцин, още прочут и като хормон на щастието. Това ни оказва помощ да се усещаме по-релаксирани, спокойни и задоволени, освен в леглото, само че и в живота като цяло. Когато сме по-малко уплашени, имаме и по-малък късмет да се разболеем от някой гнусен грип, да имаме главоболие или да се борим с досадната инсомния.

Повдига самочувствието
Имало ли е ден, в който се виждате с другарка и тя възкликва: „ Какво ти става, като че ли сияеш, дори вървиш по друг метод, толкоз си уверена в себе си. “ Вие се подсмихвате ехидно и знаете повода. Снощи сте си изкарали ужасно в леглото. Сексът ни кара да се усещаме мечтани. Когато виждате по какъв начин вашият сътрудник полудява по вас и ви желае още и още, вие добивате огромна убеденост в себе си и във вашия съблазън. Това надлежно се вижда и в други сфери на живота ви – на открито измежду другари или даже в работата. Когато се чувствате неустоими и ви се повиши самочувствието, придобивате сигурност в себе си и усещате, че можете да покорите света. Съответно имате повече религия в себе си и внезапно виждате по какъв начин като че ли вълшебен, стартира да ви върви във всичко. Самочувствието и способността да имаме религия в себе си са извънредно значими за нашето психическо здраве.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР