Сексът е разрешен дори, ако партньорите са с различни ваксини,

...
Сексът е разрешен дори, ако партньорите са с различни ваксини,
Коментари Харесай

БГ експерти за връзката между секса и ваксинирането срещу COVID-19

Сексът е позволен даже, в случай че сътрудниците са с разнообразни ваксини, сподели доцент Ангел Кунчев.

Разрешени ли са сексът, алкохолът и СПА-процедурите директно след имунизация против COVID-19? Експерти-вирусолози и сексолози са безапелационни, че връзка сред имунизацията и нормалните занимания на човек като интимни контакти, визитата на сауна или басейн, както и умерената приложимост на алкохол - няма, написа " Труд ".

“Най-краткият отговор дали човек може да прави секс след имунизация е “Може, в случай че може и преди нея”, сподели доцент Атанас Мангъров, началник на COVID-19 отделението в Инфекциозна болница.

“Имунната система работи без значение от тези интензивности. Може да се прави секс след имунизиране, даже и в случай че сътрудниците са с разнообразни ваксини”, съобщи по-рано пред Нова телевизия и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Не са открити проблеми в репродуктивната функционалност. Евентуалните странични резултати са най-вече главоболие, температура, хрема или възпалено гърло, само че те отшумяват в границите на 24 до 48 часа от слагането на имунизацията. Не е правилно, че имунизациите работят по друг метод на сексуален принцип - надлежно на мъжете или дамите.

Сексологът доцент Румен Бостанджиев също удостовери, че имунизацията няма връзка с интимния контакт.

Няма и не би трябвало да има връзка сред имунизация и качеството на интимния контакт. Няма съображение да се допуска сходно въздействие на имунизациите. Ако човек изпитва тревога от имунизацията, може да чака разстройства, само че не би трябвало и няма логическа връзка сред секс и имунизация. Ваксината, каквато и да е тя, няма по какъв начин да въздейства на половата интензивност. Затова и в тази ситуация съм склонен с доцент Атанас Мангъров, че който си го може, си го може (смее се, б. р.) с или без ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР