Секретарят на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз - Неделчо

...
Секретарят на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз - Неделчо
Коментари Харесай

От БФС обявиха важните промени в регламента на българския шампионат

Секретарят на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз - Неделчо Михайлов, приказва на конференцията след съвещанието на Изпълнителния комитет. Той разкри какви ще са измененията в българския футбол и разгласи смяна във формата за Суперкупата.

" Форматът на шампионата беше разискван с клубовете и много от нещата, които са като промени, те го одобриха. Редовният сезон си остава 30 мача, след това се оформят първа и втора четворка и осмица от 9 до 16 място ", стартира Михайлов.
 Николай Изов: Правим всичко допустимо, с цел да повдигнем равнището на българския футбол
Николай Изов: Правим всичко допустимо, с цел да повдигнем равнището на българския футбол

Надявам се, че решенията, които взехме, са задоволително правилни, с цел да се развива българският футбол

" Първата част дефинират първенеца и евроучастниците, петият играе бараж, а от 9 до 16 място излъчват тимовете, които изпадат - 15-ия и 16-ия. 13-ит и 14-ият играят с третия и четвъртия от Втора лига, която е към този момент от 20 тима, като към влезлите по състезателен път се прибавят вторите тимове на Ботев (Пловдив) и ЦСКА ", продължи той.
 Снимка 669088
Източник:

" При среща с клубовете се промени и форматът на шампионатите U15 и U16, там играят един полусезон и след това се разделят на две групи, които дефинират първенеца и изпадащите. "

" Следващата година, в случай че първенецът е и притежател на Купата, в сегашния формат първенецът играеше мач за Суперкупата с финалиста, в този момент ще играе втория в класирането за Суперкупата. В тази обстановка се явяват единият да играе в Шампионска лига и Лига Европа, за които стартират по едно и също време подготовка ", разгласи Неделчо Михайлов.

" Календарът на шампионата е съгласуван с календарите на ФИФА и УЕФА. Началото на шампионата е уикенда на 19/20 юли, есенният дял приключва на 13/14 декември. Пролетният полусезон стартира на 7/10 февруари и приключва на 23/26 май. Баражите са на 29 и 31 май. Приети са и трансферните прозорци - от 26 юни до 2 септември 2024 и от 13 януари до 24 февруари ", добави той.

" Работата на Дисциплинарната комисия по време на шампионата тук-там, на които има неща, които не са казани, се водят бележи и комисията ги е приела. Не можем да създадем дисциплинарния устав да обхване всяко деяние на стадионите. Случват се всевъзможни неща, които са незнайни ", добави той.
 Фурнаджиев: Ще има още две камери за технологията на голлинията
Фурнаджиев: Ще има още две камери за технологията на голлинията

" Ще е по-ясна и линията на засадата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР