Секретарят на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович предупреди,

...
Секретарят на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович предупреди,
Коментари Харесай

Висш военен от Беларус: Съществува риск войната в Украйна да излезе от границите ѝ и да се разшири - Топ новини


Секретарят на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович предизвести, че съществува риск войната в Украйна да излезе от границите ѝ и да се разшири.

Волфович, считан за непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, съобщи, че е смутен от милитаризацията на Полша и нейните нападателни планове.

Бидейки авангард на източноевропейския район в груповата защита, Беларус, за жал, се изправя пред много провокации и закани във връзка с сигурността си. На първо място сме обезпокоени от военното наличие на територията на наши прилежащи страни, както и от военната изразителност на нашите съседи, изясни Волфович, представен от Нюзуик.

Той предизвести Полша, която е член на НАТО, че една възможна война ще засегне освен Беларус, само че и цяла Източна Европа.

Милитаризацията на Полша и нападателните ѝ планове са главен проблем. В ущърб на техните лични стопански ползи Полша избра милитаризацията, увеличение на числеността на въоръжените си сили и техника, сподели Волфович, обвинявайки Полша, че е „ насочила погледа си “ към Беларус.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР