Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на
Коментари Харесай

Олексий Данилов: Не бих обърнал внимание на думите на Бен Уолъс за необходимостта да се благодари на Запада

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Олексий Данилов съобщи в изявление за английския в. " Гардиън ", че Киев не би трябвало да обръща внимание на думите на министъра на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс за нуждата да се благодари на Запада за поддръжката. Според Данилов  Уолъс го е споделил без да се замисли и " към този момент съжалява “.

Уолъс сподели на срещата на върха на алианса във Вилнюс, че на Запад " хората желаят да видят признателност " за поддръжката на Украйна и Киев би трябвало да обърне повече внимание на това. " Ние не сме " Амазон ", акцентира английският министър на защитата, имайки поради международната компания за интернет търговия.

" Не бих обърнал изключително внимание на това, което Уолъс е споделил ", уточни Данилов. " Всеки може да каже нещо в прочувствено положение и по-късно да съжалява за това. Аз знам сигурно, че това не е неговата същинска позиция ", изясни секретарят на СНБО.

В. " Гардиън " позволява, че повода за изявлението на Уолъс може да е недоволството на украинския президент Володимир Зеленски от обстоятелството, че страните от алианса се въздържаха да поканят Украйна в НАТО на срещата на върха във Вилнюс.

Премиерът Риши Сунак бързо се разграничи от думите на Уолъс, а Зеленски  заяви: " Не знам какво желае да каже и по какъв начин другояче да му благодарим. Нека ми написа... Може би заран би трябвало да се събудим и персонално да благодарим на министъра ".

" Ако всички ни помагаха толкоз, колкото ни оказва помощ Англия, в този момент щяхме да имаме напълно друга обстановка ", сподели Данилов пред " Гардиън “.

" Благодарение на Англия и на Съединени американски щати успяхме да издържим още през първия интервал на войната. Първият човек, с който нашият президент беседва при започване на военните дейности, беше Борис Джонсън. Все още разполагам с този исторически запис ", добави Данилов.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР