Секретарят на ПГ на Обединени патриоти Юлиан Ангелов коментира в

...
Секретарят на ПГ на Обединени патриоти Юлиан Ангелов коментира в
Коментари Харесай

Депутат от ОП: Правителството ще направи необходимите разчети за вдигането на полицейските заплати

Секретарят на ПГ на Обединени патриоти Юлиан Ангелов разяснява в коридорите на Народното събрание желаното нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Той изясни, че държавното управление ще направи всички планове и ще вземе нужните ограничения за насъбраните през годините проблеми в системата, съобщи кореспондент на Novini.bg

Ние сме за това да се решат проблемите, които са се наслагали през тези 27 години в полицията. Един от тези проблеми са полицейските заплати, ние сме за това те да бъдат увеличени. Правителството ще направи нужните планове и ограничения, с цел да се случи това. Дали ще стане тази година или при започване на идната година, това е въпрос на планове, съобщи той.

Днешното държавно управление стартира решаването на проблемите, свързани с полицията. Средствата за полицейски униформи към този момент са отпуснати. Средствата за характерни действия на служителите на реда, които не им бяха изплащани, те са към 2 000 лв. на служител на реда, също започнаха да се изплащат, уточни Юлиан Ангелов.

Има съгласие в ръководещото болшинство да се решат огромна част от проблемите в полицията. Смятаме, че това ще се случи, тъй като по този начин е редно и нещата, които 27 години тежаха върху системата би трябвало едно по едно да се почистват, съобщи депутатът от Обединени патриоти.

Той сподели, че не чакам напрежението да ескалира на днешния митинг. Полицаите и синдикатите са рационални хора и виждат, че се подхващат дейности за решение на проблемите. Въпрос е на диалози и договаряния, когато има разговор ще се реализира доста повече в сравнение с в случай че напрежението ескалира, разяснява Юлиан Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР