Сегашното правителство изглежда като некоалиция, която работи по немеханизъм и

...
Сегашното правителство изглежда като некоалиция, която работи по немеханизъм и
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ако знаем къде искаме да бъдем след 10 години, ще знаем последователните стъпки

Сегашното държавно управление наподобява като некоалиция, която работи по немеханизъм и не е ясно по какъв начин тъкмо работи в полза на българските жители. Това сподели в аудиокаста на  " Фокус " " Това е България "  ген. Стефан Янев, водач на партия " Български напредък “. " Чухме доста диалози, позиции по какъв начин се взема решение един или различен проблем от позиция на всекидневието. Но не чухме нищо дълготрайно. Не чухме нещо, което да приказва за 2-3 месеца напред ", сподели Янев.

Според него, управляващите не се оправиха с първия сняг. България има четири сезона. И България постоянно е имала обстановки сходни на тази, със сняг, с виелици, и с проблеми и обвинявания от нас жителите към управляващите, че не се оправят. 

" Властите постоянно не се оправят, тъй като в живота няма 100-процентова застраховка, или в случай че има, тя е доста скъпа, и никой не си я разрешава, и не я купува като лавица. По същия метод е подготовката ни за всевъзможен тип злополучие. Вероятно в такова злополучие, ние имаме потребност от 10 000 снегорина, във всяко село да има най-малко по 1, само че нямаме, не можем да си го позволим. И тук е въпросът да има добра организация. И огромният въпрос е дали имаме тази добра организация, тъй като тази добра организация, тя става не толкоз с пари, а с организация, с мисъл. И тази организация зависи от доста неща, зависи от това, дали има подобаващи хора в съответните общини, които имат опит, знаят и могат. Защото малко или доста, в случай че погледнем, в тази ситуация става въпрос за пътищата, става въпрос за електроснабдяването, водоснабдяването - главните проблеми, които пораждат при всеки сняг, вихрушка и всичко останало. И в доста случаи ние бързаме да упрекваме някой, а не се запитваме - ние какво вършим? Ние, самите вършим ли нещо, поне да помогнем някъде ", уточни Янев. 

 

По думите му, всеки взема решение за себе си, само че вместо да чакаш някой, да се оплачеш, че някой не си е приключил работата, по-добре ние да създадем нещо. В този смисъл операме до нашето отношение към нас самите и нашата отговорност. 

Синоптичните прогнози са много точни и предизвестията, които идват през медиите, би трябвало първо да ги чуят хората в съответните общини. Съответните компании, които са ангажирани с това, те да си създадат авансово диалозите и организацията, какво и по какъв начин би следвало, и какво биха могли да чакат. Значи цялата тази организация зависи от подготовката, хората да знаят какво вършат, какви отговорности имат. Това е значимо да създадем - организация.

" Ако знаем къде желаеме да бъдем след 10 години, ние ще построим поредно стъпките, блокчетата, които желаеме да изградим и тогава ще имаме ръководство. Защото ръководството ще знае какво да прави, ще знае какъв е дневният ред, ще знае какъв е сюжетът и кои точки да следва. Иначе импровизираме. ", сподели още Стефан Янев.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР