Сегашното дарение от 150 милиона долара има за цел именно

...
Сегашното дарение от 150 милиона долара има за цел именно
Коментари Харесай

Бил Гейтс дарява 150 милиона долара за нови ваксини

Сегашното подаяние от 150 милиона $ има за цел точно да ни помогне  " да се подготвим за идната пандемия, а вероятно даже и да я предотвратим ", споделя Гейтс.

Бил Гейтс подарява 150 милиона $ за нови ваксини и за битката против рискови вируси, в това число и против Ковид-19. Той предизвестява, че светът може да се окаже в плен на доста по-страшна пандемия от сегашната.

Парите, които са дарени на самодейността за ваксини CEPI, ще бъдат вложени в създаването на нови генерации сигурни и ефикасни препарати против Ковид-19, най-много против бъдещите разновидности на вируса, пише DW, представени от bgonair.bg.

" Никой от нас не има вяра, че Омикрон ще се окаже финален вид и че Ковид-19 ще бъде последната пандемия ", съобщи на конференция английският академик Джереми Фарар, шеф на Welcome Trust.

Бил Гейтс, който е измежду създателите на CEPI, даже предизвестява, че светът може да се окаже в лапите и на надалеч по-страшна пандемия от сегашната. Той напомня, че коронавирусът в действителност е доста инфектиран, само че смъртността е по-ниска, в сравнение с при дребна и едра шарка.

" Нашата работа през последните 20 години ни научи, че навременните вложения в изследователска и развойна активност могат да спасят човешки животи и да предотвратят допустимо най-лошите сюжети ", споделя милиардерът-филантроп.

Той счита, че в никакъв случай до момента не е съществувала толкоз остра нужда от нови, животоспасяващи препарати. По подобен метод се изрече и шефът на Welcome Trust: " Нашето последно подаяние в размер на 150 милиона щатски $ е самопризнание за големия капацитет на CEPI да опазва човешкия живот от новопоявили заразни заболявания ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР