Сегашният държавен глава Румен Радев и назначеният от него служебен

...
Сегашният държавен глава Румен Радев и назначеният от него служебен
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Политическата, ценовата и здравната криза са свидетелство за провала на Радев и служебния кабинет

Сегашният държавен глава Румен Радев и назначеният от него длъжностен кабинет търпят явен неуспех по две съществени тематики за обществото – здравната рецесия, чието преодоляване беше пропуснато и бяха проспани доста месеци, през които трябваше да се работи, и рецесията в енергетиката с високата цена на тока. Тези два неуспеха очерта на среща с жители в Ловеч претендентът за президент проф. Анастас Герджиков.

„ И двата казуса съществуваха през лятото и още тогава беше ясно, че рецесията ще се задълбочи през есента и изключително през зимата. Тогава не бяха взети ограничения от служебния кабинет, а този, който го назначи – президентът Румен Радев гледаше в профил и не направи нищо, с цел да не се задълбочат проблемите. Напротив – наново гласоподава доверие и назначи във втория длъжностен кабинет същия здравен, и същия енергиен министър. Кой тогава носи отговорност за тези два неуспеха? Естествено това е Румен Радев и той не би трябвало да бяга от отговорност. Организирането на вчерашната среща, по време на предизборната акция е опит да се показват дейности, само че тези дейности са извънредно закъснели и вредите към този момент са нанесени “, съобщи проф. Герджиков. Според него е нужна смяна на политиката и промяна на фигурите във властта, тъй като оправянето с рецесиите изисква бързи и решителни ограничения, а не губене на скъпо време и под паника дейности постфактум.

Кандидатът за президент означи, че въвеждането на зелените документи при невисок % на имунизирани сигурно е постигнало един резултат – основало е напрежение и разделяне в обществото. И че сходно решение би било уместно за страна, в която имунизираните са да вземем за пример 80 % от жителите. „ Със зелените документи ръководещите се пробват да наваксат пропуснатото време и да задвижат провалената имунизация през последните месеци. Това обаче можеше да се случи, в случай че превантивно бяха насочили напъните си да убедят хората в изгодата от имунизациите, както и да приготвят лечебните заведения за реакция при четвъртата вълна “, уточни проф. Герджиков.



Той напомни също, че при актуализацията на бюджета по никакъв метод не е било регистрирано внезапното повишаване на цената на тока и не е планувана помощ за бизнеса. „ Плодовете на бездействието на господин Радев берем през днешния ден и ще продължим да ги берем още дълго. Доколкото виждам, в обществото има съвсем цялостен консенсус, че ограниченията, които планува служебното държавно управление във връзка с цените на тока са закъснели и няма да имат стремежи резултат. Аз също съм част от този консенсус. “, разяснява проф. Герджиков.

В Ловеч претендентът за държавен глава означи също, че казусът с политическата рецесия може да се реши, в случай че партиите в идващия парламент реализиран единодушие, с цел да работят в интерес на обществото. Проф. Герджиков напомни, че когато преди месец е почнал да приказва за обединяване на всички български жители към дела и послания, са възприемали думите му като доверчив идеализъм. През последните дни обаче сходни тези са почнали да отстояват и други претенденти в борбата за президентския пост.

Проф. Герджиков още веднъж съобщи, че чака Румен Радев на спор. „ Готов съм да сблъскаме тези и да приказваме за това, което предлагаме и това, което беше пропуснато досега, в комфортно за Румен Радев време. Имам чувството, че Радев като че ли се опасява от спор. Нямам пояснение за какво това е по този начин, военните не би трябвало да се опасяват да влязат в борба “, счита претендентът за президент.

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, дружно с Николай Нанков и Младен Маринов, както и всички претенденти от листата на коалиция ГЕРБ-СДС, разговаряха с жители и културни дейци на Ловеч и посетиха катедралния храм „ Св.св. Кирил и Методий “, средновековната цитадела в града и музея „ Васил Левски “. В програмата на кандидат-президентската двойка за през днешния ден са включени и срещи в Плевен и Долна Митрополия.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР